Sikeres kézműves foglakozások gyermekeknek

Az RMDSZ belényesi szervezete még 2017-ben kezdeményezte egy olyan kézműves tevékenység beindítását, amely helyi gyermekeknek szólt.

Nagyon kedvelték a belényesi gyerekek a közös foglalkozást, igazán ügyesek és lelkesek voltak, ezért tavaly folytatták a tevékenységet karácsonyi készülődéssel. Ekkor ünnepi díszeket és más érdekességeket készítettek több munkaasztalon. Ezt a kézműves foglalkozást továbbra is megszervezték. Idén tavaszváró rendezvényre került sor, akkor a gyerekekkel közösen az évszaknak megfelelő tárgyakat, valamint anyák napi meglepetéseket alkottak, és kokárdákat is készítettek március 15-e alkalmából. A foglalkozások végén általában együtt társasjátékoztak, ezen is mindenki nagyon jól szórakozott.

Jótékonysági est

A tavaszi kézműves foglalkozásokat követően minden gyerek felajánlott egy-két alkotást azok közül, amiket saját kezűleg készített. Ezekből a nőnapi jótékonysági nótaest résztvevői vásárolhattak, s az árukból befolyt összeget pedig Ölyüs Noel Róbert érkörtvélyesi SMA1-es beteg gyermek kezelésére ajánlották fel.

Nőnapi nótaesteket már 2017 óta tartanak Belényesben, eleinte Bálint Elemér vezetésével, majd Szőcs Lőrinc és népi zenekara vette át a stafétabotot. Ilyenkor mintegy 80-100 személy kapcsolódik ki, szórakozik.

Készült az RMDSZ megbízásából

2020.09.03
Galéria
Az RMDSZ belényesi szervezete több éve szervez kézműves foglalkozásokat a helyi gyermekek nagy örömére