„Magyarként táncolni, örülni a legjobb a világon”

A Fekete-Körös-völgyi Magyar Napokon már hagyománnyá vált, hogy a térségbeli és a megye más vidékéről érkező néptánccsoportok lépnek fel, illetve megszervezik a Tulipán Kupa elnevezésű amatőr focibajnokságot.

A Tulipán Kupára már Várasfenesen is sor került a műfüves, korszerű futballpályán. A sportesemény remek hangulatban és a sportszerűség jegyében zajlott le, és utána nem maradhatott el a focisták megünneplése sem.

Molnár Csaba, az RMDSZ várasfenesi körzeti szervzeetének elnöke kiemelte, hogy a térségbeli együttesek fellépésével zajló néptáncfesztivál igazi színfoltja az ünnepi rendezvénysorozatnak, erre több településen is sor került már. Minden csoport az előadott táncnak és térségnek megfelelő népviseletbe öltözik fel. Nagyon nagy sikert aratott a debreceni Hajdú Néptáncegyüttes előadása. Színpompás és felemelő, amikor a táncosok énekelve felvonulnak a faluban.

Várasfenes, Belényessonkolyos is volt már helyszíne a néptáncfesztiválnak. A nagyszabású eseményre összegyűlt a környék magyarsága, sőt még sok román nemzetiségű lakos is elment az rendezvényre. Általában nagy az érdeklődés, sokan vesznek részt a hagyományőrző rendezvényen. Amint elhangzott: magyarként táncolni, örülni a legjobb a világon, ez lehetne a találkozó mottója is.

Készült az RMDSZ megbízásából

2020.09.03
Galéria