Támogatás Hajdú-Bihar megyéből

DR. VITÁNYI ISTVÁN országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) is az RMDSZ-szel folytatná szívesen az együttműködést a megyében.

Több tekintetben is kitűnő az együttműködésünk az RMDSZ Bihar megyei szervezetével, azon belül is Cseke Attilával, Biró Rozáliával, Szabó Józseffel, Szabó Ödönnel. Nagyon fontos, hogy tovább erősítsük a nemzeti hovatartozást, és bennük nagyon jó partnerre találtunk e tekintetben is.

Zseniálisan dolgoztunk együtt például a nagyszabású autópálya-építési projekt esetében, amikor is Cseke Attila barátom is jeleskedett. Történelmi jelentőségű volt, amikor 2017 júliusában letettük az alapkövét a most szeptemberben átadott, 2x2 forgalmi sávval rendelkező, M4-es autópálya 29,5 kilométer hosszú, Berettyóújfalutól az országhatárig, azaz Nagykerekiig tartó szakaszának, ezen is részt vett Cseke Attila. A bihari térségben ekkora beruházás még soha nem volt.

Amikor 2018-ban elkészült az M35-ös autópálya teljes hossza Berettyóújfaluig, akkor Cseke Attila szenátor is beszédet mondott az eseményen, hiszen az RMDSZ számára mindig is prioritás volt az autópálya-hálózat bővítése. Sokat köszönhetünk nekik, akkor tartottuk közösen életben az ügyet, amikor már szinte mindenki kihátrált mögüle.

Említhetném a közös egészségügyi pályázatot, amely az Interreg Románia–Magyarország program keretében több mint 9,4 millió euró összértékben valósul meg európai uniós forrásból. Ezáltal a határ mindkét oldalán javul a lakosság egészségügyi ellátása. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat támogatásával Berettyóújfalu önkormányzata is bekapcsolódhatott a román-magyar, határon átnyúló programba. Az egészségügyi projekt kigondolásában és elindításában komoly szerepet játszott Cseke Attila szenátor, és a Bihar Megyei Tanács Magyar vezetése, akik nélkül egy teljesen más jellegű beruházás valósult volna meg. Szerencsére megvolt a lehetőségük, hogy ezt megtegyék.

A napokban indul a Püspökladány és Ártánd közötti szakasz vasútvillamosításának projektje Magyarországon, ezért is fontos lenne, hogy minél előbb elkezdődjön a Kolozsvártól a borsi határátkelőig terjedő vasútvonal villamosítása is. Ahogyan az autópálya építése során az RMDSZ képviselőivel történő együttműködés gyümölcsöző volt, úgy ennek tükrében újfent garantálva látom sikert, ha ismét együtt dolgozhatok az RMDSZ-es Cseke Attilával és képviselőtársaival. Többek között ezért fontos, hogy jelöltjeik ott legyenek, részt vegyenek a döntéshozatalban az önkormányzatokban is.

Muraközi Istvánnal, Berettyóújfalu polgármesterével immár hatodik éve hozunk nemzetiszínű szalagot az itteni március 15-i ünnepségekre. Idén például 2000 méter szalagot vittünk Nagyváradra, s közösen ünnepeltük a magyar szabadság napját.

Szurkolunk Cseke Attilának és Szabó Józsefnek, az RMDSZ összes jelöltjének a választásokon! Kérem, támogassák őket!

Készült az RMDSZ Bihar megyei szervezetének megbízásából

2020.09.25
Galéria