Csillagszív a Lilliput Társulattól

A nagyváradi Lilliput Társulat október 17-én, vasárnap 17 órától mutatja be Csillagszív – Utazás az Emlékek bolygójára című új előadását, amelynek megtekintést nyolcéves kortól ajánlják. Jegyeket csak és kizárólag a színház jegypénztárában (régi helyén, a színház épületének Madách utca felőli oldalán) vagy online (http://www.szigligeti.ro/musorrend?m=7&y=2020) lehet váltani.

Réges-régen, egy messzi-messzi világban, a galaktikus útikalauz hetvenhetedik fejezetén túl, túl Ugrándon és Morcon, ott valahol leghátul a polcon, volt egy hiperszonikus fekete lyuk, amely úgy szippantotta magába az emlékeket, mint… mint… Elfelejtettem! S.O.S! A Nagy Android Támadás óta senki sem emlékszik semmire. Se Sírtó császár, se Bakfitty, de még a sarki holdcipó-árus sem.

Langyos, húsleves színű csillagködben telnek a fényévek, fénynapok, fényórák. Ám egyszer, valahol a Jáva G7 panelrengetegében Csillagszív, a vadóc tini lány felsóhajtott, mert eszébe jutott egy emlékkép: ő még nagyon picinyke gyermek, és fölé hajol két mosolygó arc. Csillagszív felpattant, s meg sem állt addig, míg… Elfelejtettem!

Hogy is történt? Küldetés az Emlékek Bolygójára… Galaktikus Emlékrablók… Elkapták, megszökött, üldözték, győzött. Persze, így volt! Csillagszív megtalálta fogságba zárt szüleit. Mellékesen megmentette a világegyetemet, de ezzel nem nagyon kérkedik. Most már emlékszem. Szívesen elmesélem nektek.

Szereplők:
CSILLAGSZÍV: Benczi Tekla/Vári Vivien
OSZKÁR: Csepei Róbert
SÍRTÓ CSÁSZÁR: Daróczi István
UGRÁND/SÁJLOK 1/TOHONYÁS: Stéfán Bodor Mária
MORC/SÁJLOK 2/TOHONYÁS: Hanyecz Debelka Róbert
NENA 9: Oláh Anikó Katalin
LA PÍCS: Szabó J. Viktor
Lázló_1: Dézsi László
Lázló_2: Veres László
Rendező: Szabó J. Viktor
Író: Szabó Attila
Zeneszerző: Bakk-Dávid László
Tervező: Lenkefi Zoltán
Ügyelő: Varga Friderika
Súgó: Szentpéteri Lenke
Hang: Haraji Adalbert
Fény: Vajna Tibor

2020.10.18
Galéria