Karrierkeringő – online könyvbemutató

Október 29-én, csütörtökön 19 órától (Magyarországon 18 óra!) online rendezvényen mutatja be a Holnap Kulturális Egyesület és a Várad folyóirat Neumann Ottó Karrierkeringő című regényét.

Az ismert újságíró kötetének cselekménye a hetvenes-nyolcvanas évek Romániájában játszódik, két, mindenáron vagy majdnem mindenáron érvényesülni igyekvő fiatalember élettörténetét ábrázolva. Hiteles és mélyen emberi korrajz a mű, valószerűtlen fordulatokkal, mindvégig a megtörténhetőség keretei közt maradva, egy falusi iskola tanári szobájától a Ceaușescu-rendszer elitjének zárt világáig.

A könyv a Holnap Kulturális Egyesület gondozásában jelent meg, a szerzővel Simon Judit, a HKE elnöke, valamint Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője beszélget.

Az online kötetbemutató 19 órától élőben az alábbi linkre kattintva követhető: https://www.twitch.tv/varadlive

Neumann Ottó 1943-ban Budapesten látta meg a napvilágot, de apró gyerekkorától négy és fél évtizeden át Nagyváradon élt. 1961-ben érettségizett a régi Premontrei, akkor 4. Számú Líceumban, amely jelenleg Eminescu nevét viseli. Azután Kolozsváron elvégezte a Babeș–Bolyai Egyetem történelem szakát, és Váradon, illetve Bihar megyei falvakban tanított magyar és román nyelven. A rendszerváltás után hivatást váltott: újságíró lett. A Bihari Napló munkatársa, majd helyettes főszerkesztője. 1992-ben költözött vissza az anyaországba, mert magyar állampolgárságú hölggyel kötött házasságot. Nyugdíjazásáig a Magyar Hírlap munkatársa volt. Novellái több antológiában jelentek meg. Saját köteteket is publikált: egy riportkönyvet a lombikbébikről, valamint egy ifjúsági krimit.

2020.10.28
Galéria