Kihirdették a győztes pályázatot

November 2-án kezdődött és 22-én zárult a Kossuth (ma Independenței) utcai mélygarázs fölötti tér rendezéséről szóló online szavazás, ma hirdettek győztest.

A voksoláson, melyen összesen 9401-en szavaztak, a Muun Concept projektje kapta a legtöbb szavazatot, így azt valósítják meg – jelentette be hétfőn Florin Birta nagyváradi polgármester a polgármesteri hivatal Facebook-oldalán. A projekt gyakorlatba ültetéséhez még szükség van a városrendezési és a kulturális bizottság jóváhagyására, ezek függvényében még lehetnek apróbb változtatások a terveken.

Amint arról beszámoltunk, Florin Birta polgármester jelentette be, hogy online szavazhatnak a nagyváradi lakhelyűek arról, a Kossuth (ma Independenței) utcai mélygarázs fölötti tér rendezésére kiírt pályázat hat díjazott pályamunkája közül melyiket látnák szívesen gyakorlatba ültetve.

A Muun Concept pályázata 3553 szavazattal győzött, a második helyre 3138 vokssal az Atelier Schmidt pályázata került került, a harmadik 1544 szavazattal a Maldin Workshop for Architecture projektje lett. A negyedik 609 szavazattal a Sinestezia Conceptual Studio munkája lett, ötödik helyre rangsorolták az online szavazók 393 vokssal Dragoş Ştefan Dragnea pályamunkáját (eredetileg ezt választották győztesnek a nyári pályázaton), míg a hatodik helyre 164 szavazattal a Heim Kuntscher Architekten terve került.

2020.11.23
Galéria
A győztes