Filmzenék a filharmónia fúvósegyüttesétől

A járványügyi intézkedések miatt a Nagyváradi Állami Filharmónia hetente megtartott koncertjeit online módon tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezen a héten a filharmónia fúvósegyüttesének filmzenékből összeállított koncertjét november 27-én, pénteken közvetítik a kulturális intézet Facebook-oldalán (facebook.com/fila.oradea) és Youtube-csatornáján (youtube.com/user/FilaOradea).

Vezényel Lorenzo Moroni. Műsoron: Pharrell Williams: Happy (Despicable Me); Nicola Piovani: Az élet szép; Johann de Mey: Moment for Morricone; James Horner: Titanic, Zorro álarca; Michael Giacchino: Up; Elton John – Hans Zimmer: Az oroszlánkirály; Michael Kamen: Robin Hood; Klaus Badelt: A Karib-tenger kalózai.

A következő online hangverseny november 30-án lesz: Doina Rotaru-, Dan Dediu- és Adrian Iorgulescu-szerzemények hangzanak majd el a közelgő román nemzeti ünnep alkalmából, illetve a Romániai Zeneszerzők és Muzikológusok Szövetsége (UCMR) fennállásának 100. évfordulója tiszteletére; vezényel Romeo Rîmbu, fellép Emil Vișenescu (klarinét).

December 4-én a filharmónia vonószenekarának koncertjét láthatják-hallhatják a virtuális térben a zenebarátok. A repertoárban Warlock-, Albinoni- és Vivaldi-művek szerepelnek.

2020.11.25
Galéria
Lorenzo Moroni