Vesztegzár alá kerül két újabb Bihar megyei település

December 2-ától, szerdától kezdve 14 napra vesztegzár alá vonják Diófást és Kisszegyesdet is.

A Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság egy héttel meghosszabbította a vesztegzárat Felsőmezősön és Fonóházán, ezeket november 18-án vonták vesztegzár alá a 13,4 ezrelékes fertőzöttségi ráta miatt. A községközpontban és a hozzá tartozó faluban ez az arány most 10,81 ezrelék. Szavazni a vesztegzár meghosszabbítása ellenére mehetnek a településen élők december 6-án, aki erre nem képes, az kérheti a mozgóurna házhoz vitelét.

Szintén Felsőmezős községhez tartozik Kisszegyesd, itt 10,89 ezrelékes a fertőzöttség, a települést egyelőre két hétre vonják vesztegzár alá, akárcsak Diófást, ott 9,01 ezrelékes a fertőzöttségi ráta.

A fentebb említett településekkel és Nagyváraddal (5,68) együtt 46 Bihar megyei városban és faluban magasabb a fertőzöttségi ráta 3 ezreléknél, ezek: Szombatság, Köröstárkány, Fugyivásárhely, Érkörtvélyes, Biharszentadrás, Cséffa, Bors, Feketekápolna, Hegyközpályi, Margitta, Alsókocsoba, Tataros, Szászfalva, Szalárd, Vaskohsziklás, Vércsorog, Vámosláz, Magyarcséke, Belényes, Biharpoklos, Nagyürögd, Vedresábrány, Gyapjú, Bihar, Kerpenyéd, Váradszentmárton, Kispapmező, Bályok, Tulka, Mezőtelegd, Rév, Kisjenő, Mezőszakadát, Belényesújlak, Biharlonka, Körösgyéres, Rény, Alsótótfalu, Belényesirtás, Nagyszalonta, Tenke és Érsemjén.

A fertőzöttségi ráta 1,5 és 3 ezrelék közötti a köetkező településeken: Robogány, Biharfélegyháza, Cécke, Kiskopács, Hagymádfalva, Székelyhíd, Bihardiószeg, Hegyközcsatár, Érábrány, Pusztahollód, Tóti, Esküllő, Szentjobb, Madarász, Élesd, Kisősi, Keményfok, Papfalva, Csarnóháza, Sólyomkővár, Vizesgyán, Feketebátor, Illye, Miklóirtás, Dragánfalva, Oláhszentmiklós, Szalacs, Biharkaba, Biharhosszúaszó, Vasaskőfalva, Alsóbiharkristyór és Bontesd.

2020.12.01
Galéria
primarianucet.ro