Megyénk 67 településén vannak érvényben korlátozások

Frissítette pénteken délután a Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság a korlátozások alatt lévő települések listáját, mától kezdve 67 helységben van teljes vagy részleges korlátozás érvényben.

Vörös forgatókönyv van érvényben a vesztegzár alá alatt lévő Felsőmezősön, Fonóházán, Kisszegyesden és Diófáson, Nagyváradon pedig december 1-je óta 5,68 ezrelékről 5,05 ezrelékre csökkent az arány.

Vörös forgatókönyv van érvényben továbbá a következő településeken: Bors, Vércsorog, Érkörtvélyes, Biharszentadrás, Rény, Fugyivásárhely, Szombatság, Belényes, Kispapmező, Vaskohsziklás, Váradszentmárton, Nagyürögd, Alsótótfalu, Belényesújlak, Feketekápolna, Robogány,

Vámosláz, Bályok, Margitta, Alsókocsoba, Biharpoklos, Bihar és Kisjenő.

Sárga forgatókönyv van érvényben a következő falvakban és városokban: Vedresábrány, Tulka,Vaskoh, Mezőszakadát, Biharhosszúaszó, Rév, Szászfalva, Szalárd, Mezőtelegd, Cséffa, Hegyközpályi, Körösgyéres, Pusztahollód, Belényesirtás, Oláhszentmiklós, Köröstárkány, Biharfélegyháza, Hegyközcsatár, Miklóirtás, Székelyhíd, Papfalva, Kerpenyéd, Magyarcséke, Gyapju, Madarász, Dragánfalva, Érábrány, Sólyomkővár, Tataros, Élesd, Paptamási, Cécke, Nagyszalonta, Tenke, Illye, Vasaskőfalva, Berettyószéplak, Tasnádbajom, Alsóbiharkristyór, Bontesd és Bihardiószeg.

Emlékeztetőül: a vörös forgatókönyv szerint például csak a teraszok tarthatnak nyitva,a vendéglátóhelyek elvitelre dolgozhatnak, színház,koncertterem stb nem működhet. A sárga forgatókönyv szerint a vendéglátóhelyek például 30 százalékos kihasználtsággal működhetnek. Bihar megyében kötelező kül- és beltéren az arcmaszk viselése, erről még novemberben döntött a vészhelyzeti bizottság.

 

2020.12.05
Galéria
Kulcsszavak: