Nagyváradon három ezrelék alá csökkent a fertőzöttségi ráta

Nagyváradon jelenleg 2,77 ezrelék a fertőzöttségi ráta, és már csak hat településen nagyobb 3 ezreléknél, tájékoztatott a Bihar Megyei Prefektúra. A csökkenés bizonyos enyhítéseket eredményezett december 29-étől kezdődően.

Nagyváradon 2,77 ezrelékes a fertőzöttségi ráta, így a megyeszékhelyen 30 százalékos kihasználtsággal ugyan, de keddtől működhetnek a vendéglők, kávézók és a kulturális terek is.

Megyénkben még hat településen van vörös forgatókönyv érvényben, ezek a következők: Hagymádfalva (4,84), Vámosláz (4,35), Vércsorog (3,6), Belényes (3,18), Tasnádbajom (3,14) és Érszőllős (3,04).

Sárga forgatókönyv van érvényben Nagyvárad mellett a következő falvakban és városokban: Magyarcséke, Robogány, Mezőszakadát, Biharszentandrás, Szombatság, Biharkaba, Érábrány, Tataros, Rév, Belényesújlak, Biharhosszúaszó, Madarász, Oláhszentmiklós, Diófás, Váradszentmárton, Felsőderna, Margitta, Miklóirtás, Hegyközpályi, Vaskohsziklás, Bors, Harangmező, Mezőtelegd, Bihar, Drágánfalva és Fugyivásárhely.

2020.12.28
Galéria
Képünk illusztráció
Kulcsszavak: