Lila ákác: a fesztiváldíjas előadás online bemutatója

Január 24-én 20 órakor mutatja be az Eszínház internetes platform a nagyváradi Szigligeti Színház Lila ákác című előadását. Szép Ernő drámáját Botos Bálint rendezte, a produkció pedig elnyerte a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiváljának legjobb előadásának járó díját.

A Lila ákác egy beteljesületlen szerelem történetét meséli el, miközben páratlan humorral és iróniával idézi meg a századelős Budapest dzsentrivilágát. Az előadásról Balogh Gyula kritikus így írt a Népszavában: „Botos Bálint a lényegre koncentrál, nem művészkedik, helyzeteket, viszonyokat teremt, és leginkább jól oszt szerepet. A Tóth Mancit játszó Román Eszter egyenesen telitalálat. Már a jelenléte is. Úgy perzsel, hogy közben szabadkozik. Úgy éget, hogy közben maga is megég.”

Szekeres Szabolcs az Art7 portálon Sebestyén Hunor főszereplő teljesítményét méltatta: „A sokszínű Sebestyén Hunor Csacsinszky Pált, a szerelmes bankárfiút összetett személyiségnek játssza. Meghittség és távolságtartás jellemzi Sebestyént a történet mesélőjeként és fő karaktereként egyaránt. Narrátorként az első pillanattól bizalmas barátjaként kezeli a közönséget. Képes elhitetni, hogy csakis nekünk meséli élete szerelmének történetét.”

Az előadás online bemutatójára jegyek már kaphatók a www.eszinhaz.hu oldalon. A Szigligeti Színház ugyanakkor tájékoztatja közönségét, hogy az online premiert követően a Lila ákác felkerül az Eszínház.hu bármikor megtekinthető előadásainak szekciójába.

2021.01.08
Galéria