Bányavakság – felolvasószínházi előadás a Lokálban

Székely Csaba Bánya-trilógiája második részének bemutatójára készül a nagyváradi Szigligeti Társulat: a Bányavakság próbafolyamatába ezúttal felolvasószínházi keretek között nyújtanak betekintést. A felolvasószínházi előadás június 20-án, szerdán 20 órakor lesz a Lokal Kávézóban. Az eseményen való részvétel ingyenes. A szervezők adományokat elfogadnak.

Az előadásról: A Bányavakság kíméletlen őszinteséggel és páratlan humorral rajzolja meg egy képzeletbeli székely kisközösség lakosainak fantomképét: a Bányavirágból ismerős helyszínt ezúttal a község polgármesteri címéért vívott harc jellegzetes szereplői lakják be. Ince, a jelenlegi elöljáró foggal-körömmel ragaszkodik székéhez, és mindent megtesz, hogy kihívóját, a szélsőséges nacionalista nézeteket valló Izsákot visszalépésre bírja. Kérésére érkezik a faluba „komiszár” Florin Lupescu, a magyarul is tudó román rendőr, aki azonban figyelmét elsősorban azokra a korrupciós ügyekre összpontosítja, melyekben a település első embere érintettnek bizonyul. Ince karrierje veszélybe kerül, ezzel párhuzamosan pedig családja széthullásával is kénytelen szembenézni...

Rendező: Hunyadi István. Szereplők: Kovács Levente, Tasnádi-Sáhy Noémi, Kiss Csaba, Szotyori József, Tőtszegi Zsuzsa, Kocsis Gyula.

2018.06.16
Galéria