Kezdődik a Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál

Csütörtökön, július 19-én 20 órakor veszi kezdetét a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál a vár színházban. A rendezvénysorozat első előadása a Gergely Róbert által rendezett Pasik a pácban című zenés vígjáték, melyre még korlátozott számban a helyszínen kaphatók jegyek.

A Johnnie Mortimer és Brian Cooke műve alapján készült komédia két részből áll. A történet azzal kezdődik, hogy Mildred és George 15. házassági évfordulójuk alkalmából egy röpke tengerparti nyaralásra készülnek, ám a minden tekintetben „kocka” férj vonakodik az utazástól. Ő inkább otthon maradna a könyveivel, meccset nézne, vagy például jókat enne. Kisvártatva megérkezik Mildred nővére, Ethel, róla kiderül, hogy csúnyán összeveszett a férjével, a csélcsap Humphrey-vel. A testvérek – egymást hergelve és felbátorítva – szövetségre lépnek a két lehetetlen alak, azaz férjük ellen, s bejelentik, hogy ők utaznak el a tengerpartra egy laza hétvégére. Az itthon hagyott urakat sem kell azonban félteni: kihasználva a helyzetet, belevetik magukat a londoni éjszakába, és két fiatal szépséggel, Jenniferrel és Shirleyvel térnek vissza a lakásba egy görbe és buja este ígéretében. De az emlékezetesnek ígérkező éjszaka nem várt fordulatokat, bonyodalmakat tartogat, így a két pasi igen nagy pácba kerül.

A szereposztásban a nézők ismert magyarországi színészeket láthatnak a színpadon: Csomor Csillát, R. Kárpáti Pétert, Rátonyi Hajnit, Heller Tamást, Házi Anitát, Némedi-Varga Tímeát. A darab zenéjét Szolnoki Péter, a Bon-Bon együttes énekese jegyzi.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD), a Partium Alapítvány és a nyíregyházi Mandala Dalszínház közös szervezésének köszönhetően július 19. és augusztus 26. között zajló VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál következő 6+1 előadására jegyeket az RMDSZ Bihar megyei szervezetének Fekete Sas-palotabeli székházában, az első emeleten, munkanapokon 10–16 óra, valamint a Körös (Tudor Vladimirescu) utcai Gekko klubban, 17 és 1 óra között lehet vásárolni. További információk a 0259/432–884-es telefonszámon kérhetők.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének Sajtószolgálata

2018.07.18
Galéria
Kulcsszavak: