A rendkívüli időjárásra is figyelmeztetnek a váradi közszállítási kijelzőkön

A nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) villamos- és buszmegállókban lévő kijelzőin ezentúl a rendkívüli időjárásra is figyelmeztetnek majd.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség és a megyeszékhely közszállítási vállalata egyezményének értelmében a HKV kijelzőin is tájékoztatják majd a lakosságot a várható veszélyes időjárási jelenségekről. Az üzenetek a riasztás fokát és a várható jelenséget tartalmazzák majd, például: „Cod portocaliu – Vânt puternic”, azaz: „Narancssárga riasztás – erős szél” formában. A kijelzőkön ugyanakkor figyelmeztetnek majd a minden hónap első szerdáján megtartandó próbariasztásokra is „Exercițiu alarmare publică – Alarmă aeriană”, azaz: „Próbariasztás – Légiriadó” formában.

Az úgynevezett piros riasztást akkor bocsátják ki, ha nagyon veszélyes időjárási jelenségek várhatók, például viharos szél, felhőszakadás, villámlás, hóvihar, kánikula stb. A narancssárga riasztás enyhébb ennél, a sárga riasztás pedig alapfokú figyelmeztetés helyi időjárási jelenségekre, amelyek veszélyessé válhatnak.

2018.07.31
Galéria
A megállókban levő elektronikus kijelzőkön is figyelmeztetik a lakosokat