Épülhet az ipari park Székelyhídon

A Bihari Ipari Parkok Rt.-n keresztül a Bihar Megyei Tanács megkapta egy székelyhídi területre az ipari park besorolást, tájékoztatott a megyei önkormányzat sajtószolgálata. A regionális fejlesztési minisztérium rendelete egy 5 hektáros területre vonatkozik, ez körülbelül 46 kilométernyire van Nagyváradtól, és öt kilométernyire a Székelyhíd–Létavértes határátkelőtől. A terület ipari parki besorolása a majdani befektetőknek törvényes kedvezmények folyósítására ad lehetőséget.

Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere szerint ez fontos lépés a városnak, és reméli, hogy a társaság talál befektetőket a zöldmezős beruházásra. Az önkormányzat is megadja majd a lehetséges kedvezményeket, képzett munkaerőt biztosít, például a kágyai szakiskolában képeznek szakmunkásokat, a duális képzésben pedig a hegesztők oktatását tartja alapvető fontosságúnak.

A közlemény szerint a szükséges tanulmányok elékészítése és a közbeszerzési eljárások lefolytatása után jövő tavasszal kezdődhet el a terület közművesítése.

2018.08.19