Megyei foci: szezonzárás

Lezárult a 2017–2018-as bihari fociidény, a felnőttek mellett az ifjúsági bajnokságokban is kialakult a sorrend, s a Román Kupa megyei szakasza győztesének kilétére is fény derült.

Az évad végén a megyei labdarúgó-egyesület képviselői díjazták a bajnokcsapatokat, elismerve a Román Kupa döntőjében szereplő mindkét együttes teljesítményét. Radu Bitea elnök mellett Boros Péter főtitkár adta át a legjobbaknak járó kupát, érmeket és bajnoki mezeket.

A megyei első osztályban a Váradszentmártoni KSK meggyőző teljesítménnyel, 76 ponttal (24 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség) végzett az élen, 19 ponttal megelőzve a második helyezett Biharszentandrási Crișult, 23-mal pedig a Mácsapusztai Unireát. A Nagyszalontai Olimpia és a Vaskohi Biharea egy osztállyal lejjebb kezdheti az őszi idényt.

A Román Kupa megyei szakaszának döntőjére Belényesben került sor a Gyapjúi Dacia KSK és a Mihályfalvi Unirea részvételével. Bár a bajnokság során mindkét találkozójukon az érmellékiek győztek, így bennmaradtak az első osztályban, a kupadöntőben a tartalékosan felálló gyapjúiak nyertek 4–2-re, elhódítva a serleget.

A másodosztály első csoportjában a Nagyváradi Atlétikai Club (NAC) szerezte meg az első helyet, így bajnoki serleggel ünnepelte egyéves fennállását. A második helyen a Nagyváradi Dinamo végzett, a Mezőtelegdi Foresta lett a harmadik. A második csoportban a bajnoki cím sorsa csak az utolsó előtti fordulóban dőlt el, amikor is az éllovas Fugyivásárhelyi Unirea döntetlent ért el a fő rivális Biharkabai Gloria otthonában, így a záró forduló eredményeitől függetlenül biztossá vált a sikere.

A harmadosztályba jutásért rendezett osztályozót lapzártánk után játszották, ám a megyei bajnok szentmártoniak dolga igencsak nehéz volt, hiszen a párharc esélyesének a Máramaros megyei első, a Nagybányai Minaur számított. A másodosztályú tagságát megőrző Nagyváradi Luceafărul helyzete egyelőre nem tisztázódott, s bár felvetődött, hogy más városba költözik (Petrozsény, Târgu Jiu vagy Resicabánya), a piros-kék gárda Szentmártonban kezdte meg a felkészülést az új idényre.

2018.08.22
Galéria
A megyei bajnok szentmártoniak célja a harmadosztályba jutás
A legifjabb megyei győztesek, a Bihorul Sportiskola U11-es tehetségei
Mihályfalvi Unirea (fehérben) és a kupagyőztes gyapjúi csapat tagja
Az egyéves NAC bajnok lett a másodosztály I. csoportjában
Kulcsszavak: