Regionális találkozó, imanap, családi nap, szentségimádás

Regionális Találkozó Érmihályfalván

A 2020-as Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszusra készülve ebben az évben öt regionális találkozót tartanak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. Egy-egy meghatározott szentírási tematikát dolgoznak fel a résztvevők, illetve ezzel kapcsolatos élményüket osztják meg egymással, majd a közösen ünnepelt szentmisén mélyítik el a Jézushoz való tartozás örömét és szépségét. A harmadik találkozót augusztus 30-án, csütörtökön tartják Érmihályfalván. 17 órakor a helyi plébániatemplomban találkoznak az Asszonyvásáráról, Bihardiószegről, Éradonyból, Érkeserűből, Érsemjénből, Székelyhídról, Margittáról, Micskéről, Monospetriből, Szalacsról, Szentjobbról és Almásfegyvernekről érkezett zarándokok, majd tanúságtételeket, tapasztalatokat osztanak meg egymással. A találkozót 18 órakor egy szentmise zárja, főcelebránsa Böcskei László megyés püspök lesz.

Imanap a teremtett világért

Ferenc pápa szeptember elsejére imanapot hirdetett a teremtett világért, kihangsúlyozva, hogy elválaszthatatlanul összefonódik a természet iránti aggodalom, a szegények iránti méltányosság, a társadalmi elkötelezettség, de az öröm és a belső béke is. Ezen a napon a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye templomaiban is különösképpen erre a szándékra imádkoznak majd a hívek.

Szent László Családi Nap

Szent László, új források fakasztója címmel szervezi meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség a Szent László Családi Napot szeptember 1-én, szombaton 16 órai kezdettel a püspöki palota kertjében. Közreműködnek: a Szigligeti Színház Lilliput Társulata, a Nagyvárad Táncegyüttes művészei, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum oktatói és diákjai, illetve a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség munkatársai. Az előző évekhez hasonlóan kézműves foglalkozások, mesejáték, táncház és sok meglepetés várja a családokat.

Szentségimádás Magyarpatakon és Monospetriben

Szeptember első vasárnapján, 2-án Magyarpatakon és Monospetriben lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2018.08.27
Galéria