Parti a Szilvásban

Körös-parti parti elnevezéssel családi-ifjúsági rendezvényre várja a nagyváradiakat a hét végén az idén alakult Összefogás Nagyváradért Egyesület.

Az Összefogás Nagyváradért Egyesületet azzal a céllal hozták létre ebben az évben, hogy lehetőséget teremtsenek a Nagyváradért tenni akaróknak arra, hogy szervezett formában, összefogva cselekedhessenek. Az egyesület egyebek mellett olyan kulturális, közösségi, sportrendezvényeket szervez, amelyek kedvező hatással lesznek Nagyváradra és annak közösségére kortól, nemtől, felekezettől és etnikumtól függetlenül, céljuk mindenkit, minden nagyváradit megszólítani.

Első lépésként a várad-velencei Anna-bál megszervezésében vállalt szerepet a civil szervezet, de második, Körös-parti parti elnevezésű, családi és ifjúsági rendezvényét szánja igazi bemutatkozásnak. „Az első alkalommal szeptember 8-án, szombaton a Szilvásban megtartandó rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezzük, elsősorban a kisgyermekes családoknak és az ifjúságnak szánjuk, de szívesen várunk minden érdeklődő nagyváradit, aki egy kis vidámságra, kikapcsolódásra és nem utolsósorban egy hangulatos piknikre vágyik” – mondta Botházy Nándor programkoordinátor.

Igazi nyárbúcsúztató, iskolaváró rendezvényt szerveznek a Szilvásban, a sokak által kedvelt Körös-parti kikapcsolódási helyen, amely az utóbbi években igazán viszontagságos időket élt meg, hiszen hol tilos volt a bejárás a „hirtelen” privatizálások miatt, hol építkezési terület volt, de mostanra rendeződni látszanak a viszonyok. Botházy Nándor hozzátette: rendezvényükkel szeretnék a Szilvást újra pezsgő hellyé tenni a nagyváradiak számára.

Somogyi Orsolya, az Összefogás Nagyváradért Egyesület elnöke elmondta, ők a rendezvény főszervezői, és az Ovisuli Egyesülettel és a Nagyváradi Magyar Diákszövetséggel (NMD) működtek együtt a program létrehozásában. Partnerük a Nagyváradi RMDSZ-szervezet, a Nagyváradi RMDSZ Nőszervezet, a nagyváradi Zabhegyező Gyermekanimátorok Egyesülete, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete, támogató a Bihar Megyei Tanács és a Partner Drinks Kft.

A társszervező Ovisuli Egyesület elnöke, Pető Dalma elmondta, örömmel vettek részt a szervezésben. Kisgyermekes anyaként tapasztalta ugyanis, hogy a gyermekeknek szervezett programok zöme fizetős, ezzel szemben a Körös-parti Partin a délelőtti programok ingyenesek lesznek. Például a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének tagjai 11 órától ingyen palacsintát osztogatnak a gyermekeknek, és az ugrálóvárakat biztosító cég képviselőivel is megegyeztek, hogy délelőtt a gyermekek díjmentesen játszhassanak ott.

Tunyogi Hajnalka, a Nagyváradi RMDSZ Nőszervezet alelnöke, tornatanár, háromdanos tékvandóedző 10–12 óra között sportversenyeket (kötélhúzás, staféta stb.) szervez a helyszínen, lesz közös torna, és a tékvandó harcművészetet is megismerhetik a kisebbek. Szeptember 8-án 12 órától először szerepel Nagyváradon a budapesti Apacuka zenekar, az ő fellépésük is ingyenes.

Pető Dalma arra is felhívta a nagyváradiak figyelmét, hogy a Magyar Vállalkozónők Egyesületével közösen meghirdetett tanszergyűjtési akciónak itt is lesz gyűjtőpontja, az Ovisuli Egyesület szeretettel fogadja az adományokat a Szilvásban is a nap folyamán.

Köszöntik az azon a hétvégén születésnapjukat ünneplő gyermekeket is, a szülők e célból szeptember 7-ig, péntekig jelentkezhetnek a peto_dalma@yahoo.com címen.

Kőrösi Kristóf, az NMD elnöke elmondta, ők az ifjúság megszólításáért felelnek, a koncertek szervezése az ő tisztük, ezen kívül sörpong- és társasjáték versenyeket szerveznek (például Monopoly, Activity, Ligretto stb.), és a diákszövetség tagjai önkénteskednek is a rendezvényen. A koncertezők, fellépők mindannyian helyi fiatalok, zenészek, a gyermekeket a Zabhegyező gyermekanimátorok tagjai arcfestéssel és különböző játékokkal várják majd.

Kócza Erika és Porsztner Béla, a műszaki, illetve adminisztratív ügyekért felelős szervezők úgymond a háttérben dolgoztak és dolgoznak azon, hogy minden tökéletesen menjen, ők szerezték be a szükséges engedélyeket, gondoskodtak a különféle szerződések megkötéséről, az áramellátásról és a takarítás megszervezéséről is.

Közlemény

2018.08.30
Galéria
A szervezők a helyszínen
Kulcsszavak: