Hűsítő csobbanás a szalontai strandon

A forró nyári napokon mindannyian egy kis pihenésről és lubickolásról álmodozunk. A nagyszalontai strand nyugodt és kellemes környezetével ideális a kikapcsolódásra. Sergiu Vereş, a strand ügyvezetője kérésünkre közelebbről is megismerteti olvasóinkkal a létesítményt.

– Két medencénk van, egy nagy és egy kicsi, utóbbi kifejezetten a gyerekeknek. Jelenleg a víz hőmérséklete 25 °C, de az időjárástól függően elérheti a 29 °C-os hőmérsékletet is. A strandra érkezők a nyugágyakon pihenhetnek, akik pedig egy kis mozgásra vágynak, azoknak a röplabda- vagy a lábteniszpálya az ideális választás. A vendégek hűsölhetnek a terasz árnyékában. Kisebb rendezvényekhez pedig kibérelhetnek egy sátrat is. A strandolók kérhetik a grillezőhely használatát is.

Milyen újdonságok várják a vendégeket?

– Az idei szezon kezdete óta a tusolókból meleg víz is folyik, illetve a jól megszokott miccs (csórékolbász) és sült krumpli mellett a vendégek már pizzát is vásárolhatnak. Hétvégenként egy-egy bográcsost is készítünk, és természetesen kapható mindenféle rágcsálni- és innivaló, no meg fagylalt. Mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Milyen rendezvényeknek ad otthont a strand?

– Rendszeresen vannak itt szórakoztató rendezvények, volt már nálunk esküvő, tartottak születésnapokat, zajlottak itt koncertek, idén nyáron egy ifjúsági fesztiválnak is otthont adunk, de közvetítettük nagyképernyőn a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit is az elmúlt hetekben, ezenkívül a Midesz ifjúsági szervezet is mindig nálunk tartja a különböző programjait, valamint a sporttábor szintén a strand területén zajlott júliusban.

Mi a strand órarendje, és mennyibe kerül a belépő?

– Július 1-től szeptember 1-ig naponta nyitva van 9 és 22 óra között. Felnőtteknek a belépőjegy ára 12 lej, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 7 lej, a fogyatékkal élők számára pedig ingyenes. Az egész szezonra szóló bérlet 200 lejbe, a családi bérlet felnőtteknek 175 lejbe, 12 év alatti gyermeknek és nyugdíjasnak pedig 125 lejbe kerül. Néhány városbeli gyár például az egész szezonra szóló családi bérlettel ajándékozta meg alkalmazottait, úgy gondolom, ez mindenképpen elismerésre méltó gesztus.

 

2018.09.15
Galéria
A gyermekmedence mindig népszerű
A sporttábor résztvevői úszni tanulnak
A fedett, árnyékos teraszon is lehet pihenni
Felüdít a megmártózás a csillogó, tiszta vízben
Kulcsszavak: