Imaóra, ministránstalálkozó, termény megáldása, bérmálás

Taizé-imaóra a Barátok templomában

„Nyugalmat talál lelketek.“ (Mt 11,30) mottóval minden hónap negyedik csütörtökjén Taizé-imaórát szervez a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum a nagyváradi Barátok templomában. Az első alkalom szeptember 27-én, csütörtökön 19 órától lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Egyházmegyei ministránstalálkozó Margittán

„Aki első akar lenni, legyen mindenkinek a szolgája.“ (Mk 10, 44) mottóval szervezi meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Margittai Római Katolikus Plébánia szeptember 29-én, szombaton a IX. Egyházmegyei Ministránstalálkozót, melynek ismét a Margittai Római Katolikus Egyházközség ad otthont. Az egész napos rendezvény szentmisével kezdődik, majd körmenetben vonulnak a résztvevők a sportpályára, ott az egyházmegye szerzetesei, lelkiségi mozgalmai, közösségei mutatkoznak be. A találkozó egyik fő célja, hogy az oltár körül szolgálatot teljesítő gyermekeknek és fiataloknak lehetőséget nyújtson az ismerkedésre, a tapasztalatok és a szolgálattal járó öröm megosztására. Egyben bátorítást is akar nyújtani mindazoknak, akik szolgálatukkal széppé és Istenhez méltóvá teszik a szent liturgiát. A szervezők 9.30 órától várják a ministránsokat, illetve az őket felkaroló lelkipásztorokat, hitoktatókat, és kérik, hogy tartsanak ki a program végéig, amely 18 órakor Pantea Tibor OFM ferences szerzetes előadásával ér véget.

Termény megáldása Érmihályfalván

Az érmihályfalvi Dióverő Nagyvásáron ünnepélyes szertartás keretében adnak hálát az érmelléki hívek az idei termésért, és kérik Isten áldását a betakarított terményekre. A szeptember 30-án, vasárnap 17 órakor tartandó szertartáson részt vesz Böcskei László nagyváradi megyés püspök is.

Bérmálás Érsemjénben

Szeptember 30-án, vasárnap 11 órakor Böcskei László megyés püspök 49 érsemjéni fiatalnak szolgáltatja ki a keresztény nagykorúság szentségét. A fiatalokat Nagy János plébános készítette fel.

Vendégkórus a székesegyházban

Szeptember 30-án, vasárnap a 11.30 órakor kezdődő szentmisén a nemeskéri (Magyarország) pedagógusok 40 fős kórusa teljesít szolgálatot a nagyváradi székesegyházban.

2018.09.25