Bogdánffy-emlékmise, lelkinap, regionális találkozó, szentségimádás

Szentmise Boldog Bogdánffy Szilárd tiszteletére

Boldog Bogdánffy Szilárd ünnepén, október 3-án, szerdán 18 órakor Böcskei László megyés püspök szentmisét mutat be a nagyváradi székesegyházban. A szentmise szónoka Szabó Ervin nagyvárad-olaszi plébános lesz.

Regionális találkozó a nagyváradi székesegyházban

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve ebben az évben öt regionális találkozót tartanak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. Egy-egy meghatározott szentírási tematikát dolgoznak fel a résztvevők, illetve ezzel kapcsolatos élményeiket osztják meg egymással, majd a közösen ünnepelt szentmisén mélyítik el a Jézushoz való tartozás örömét és szépségét. A negyedik találkozót október 4-én, csütörtökön tartják a nagyváradi székesegyházban. 17 órakor a találkoznak a nagyváradi plébániákról, illetve Biharról, Élesdről, Fugyivásárhelyről, Hegyközcsatárból, Hegyköztóttelekről, Köröstarjánból, Újpalotáról, Mezőtelegdről, Szalárdról és Váradszentmártonból érkezett zarándokok, majd a Jézushoz való tartozás és a jézusi élet kapcsán tanúságtételeket, tapasztalatokat osztanak meg egymással. A találkozót 18 órakor szentmise zárja, melynek főcelebránsa Böcskei László megyés püspök lesz, szónoka pedig Kruzslitz Imre tasnádi plébános.

A Mária Légió lelkinapja Nagyváradon

A Mária Légió nagyváradi csoportja lelkinapot tart október 6-án, szombaton a Posticumban. A rendezvényen részt vesz Böcskei László megyés püspök, és 12 órakor szentmisét mutat be az intézmény kápolnájában.

Szentségimádás

Október első vasárnapján, 7-én a margittai Kistemplomban és Sülelmeden lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2018.10.01