Elméletileg folytathatják az autópálya építését Biharban

Október elsején két Bihar megyei autópályaszakasz megépítésére jelölt ki nyertest a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR).

A Bihar megyei prefektúra közleménye szerint a sztrádarészek megtervezésére és kivitelezésre kiírt versenytárgyalás győztese a Trameco Rt., a szlovákiai Vahostav Rt., a Drumuri Bihor Rt., Drum Asfalt Kft. és East Water Drillings Kft. alkotta cégcsoport, amely Bisztraterebes–Bihar és Bihar–Bors közötti szakaszokat építheti meg. A két szakasz hossza 33,9 kilométer, értékük áfa nélkül 98 millió euró, ez az állami költségvetésből fedezik. Terebestől Biharig két év alatt, Bihartól Borsig pedig 19 hónap alatt kell(ene) elkészülnie az autópályának. A győztes cégcsoport tíz év jótállási időt vállalt.

A szerződéseket csak a 10 napos óvási határidő letelte után írják alá. Ha valaki megóvja a közbeszerzés eredményét, a szerződés aláírásához meg kell várni az óvás elbírálását. A sztráda harmadik Bihar megyei szakaszának, a Berettyószéplak–Bisztraterebes közöttinek a közbeszerzési eljárása még tart.

2018.10.02
Galéria
Kulcsszavak: