Szentségimádások, virrasztás, templom megáldása, búcsú, orgonakoncert

Ifjúsági szentségimádás a Katalin-telepen

Minden hónap második csütörtökjén ifjúsági szentségimádást tartanak a fiatalokkal és a fiatalokért Nagyváradon a Katalin-telepi plébániatemplomban. Október 11-én 19 órakor nagy szeretettel várják a lazarista atyák mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömet és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra hívnak a szervezők mindenkit a plébánia közösségi termébe.

Virrasztás a székesegyházban

A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére október 12-én, pénteken 18 órakor szentségimádást, 19 órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban, utána pedig az év utolsó körmenetét a püspöki palota kertjében. A szentmise főcelebránsa és szónoka Szabó Ervin nagyvárad-olaszi plébános lesz.

A nagyvárad-őssi templom megáldása

Október 14-én, vasárnap 11 órakor Böcskei László megyés püspök ünnepélyes szentmise keretében áldja meg a belsőleg megújult nagyvárad-őssi plébániatemplomot.

Templombúcsú Hegyköztótteleken

Október 14-én, vasárnap tartják a hegyköztótteleki templom felszentelésének évfordulóját. A 12 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Májernyik Mihály szentjobbi apát-plébános.

Várad-szőllősi orgonaest

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Várad-szőllősi Római Katolikus Plébánia közös szervezésében október 14-én, vasárnap 19 órakor folytatódik a Várad-szőllősi zenei estek című programsorozat. Az est meghívottja Nagy István orgonaművész a felvidéki Gutáról érkezik Nagyváradra. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Szentségimádás Micskén és Baromlakán

Október második vasárnapján, 14-én Micskén és Baromlakán lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2018.10.08