Idegenforgalmi cégekkel egyeztettek a megyeházán

Az idei nyári turistaszezont összegezték a szolgáltató vállalkozások képviselőivel a megyei önkormányzat illetékes ügynökségének és a nagyváradi reptérnek a vezetői. Közösen mérik fel az igényeket.

Nagyváradi turisztikai vállalkozások képviselőivel találkozott hétfőn délelőtt a megyeháza nagytermében Bántó Norbert, a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Ügynökség igazgatója, Gheorghe Pasc, a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér vezérigazgatója és Camelia Enescu, a Tarom román állami légitársaság értékesítési és marketing igazgatója. A megjelentek értékelték a 2018-as nyári idegenforgalmi szezont, és a turistáktól kapott visszajelzések alapján feltérképezték, melyek azok az úti célpontok, amelyekre nagyobb súlyt kell fektetniük az idegenforgalmi szolgáltatással foglalkozó cégeknek. Elmondták véleményüket arról is, hogy a váradi légi kikötőből milyen turisztikai célpontok felé volna érdemes és fenntartható charter-járatokat indítani a szezonban.

A felek felsorakoztatták érveiket, a cégek képviselői a turizmusfejlesztési tendenciák mentén érveltek, a megyei turisztikai menedzsment ügynökség vezetője ehhez hozzátéve szorgalmazta Bihar természeti és kulturális értékeinek népszerűsítését és vendégek idecsábítását. A reptér vezérigazgatója a légikikötő növekedésének számszerűsített mutatóira építve hangsúlyozta, hogy fontos a turisztikai szolgáltatást végző vállalkozások együttműködése és a lehetőségek kihasználása.

Bihar Megyei Tanács

Elnöki Kabinet Sajtószolgálata

2018.10.23
Galéria