Imaóra, kórustalálkozó, szentségimádási lánc

Taizé-imaóra a Barátok templomában

November 22-én, a hónap negyedik csütörtökjén 19 órától „Nyugalmat talál lelketek“ (Mt 11,30) mottóval Taizé-imaórát szervez a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum a nagyváradi Barátok templomában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Kápolna megáldása

November 23-án, pénteken 17 órakor Böcskei László megyés püspök ünnepélyes szentmise keretében megáldja az Élet Kenyere közösség nagyváradi rendházában, a Iuliu Hossu utca 31. szám alatt kialakított kápolnát.

Egyházmegyei kórustalálkozó a székesegyházban

November 24-én, szombaton az egyházzenei élet fellendítése céljából szervezi meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség az idén is az egyházmegyei kórustalálkozót. Az esemény helyszíne a nagyváradi székesegyház, 10 órakor kezdődik a kórusok fellépése. A részt vevő énekkarok hetente ünnepi liturgikus szolgálatot látnak el az egyházmegye templomaiban.

Szentségimádási lánc a világ körül

„Én vagyok az alfa és az omega“ mottóval az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő bizottság november 24-re, Krisztus király ünnepét megelőző szombatra szentségimádást hirdetett, s ebbe bekapcsolódnak a nagyváradi egyházmegye plébániái is. Regisztrálni lehet a corpusdomini.iec2020.hu címen.

Krisztus király ünnepe a székesegyházban

Az egyházi évet Krisztus király ünnepe zárja, amit XI. Piusz pápa rendelt el 1925-ben. 2018. november 25-én, Krisztus király ünnepén 11 órakor Böcskei László megyés püspök mutat be szentmisét a nagyváradi székesegyházban. Ezen kívül 8 órakor és 18 órakor lesznek a székesegyházban.

Szentségimádás Kárásztelken és Kágyán

November negyedik vasárnapján, 25-én Kárásztelken és Kágyán lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2018.11.19