Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerepelt Huszár Ingrid

Rangos nemzetközi erőfelmérőn bizonyíthatott a váradi fiatal úszótehetség, Huszár Ingrid. Október közepéig az Argentínában zajló Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon vett részt.

A Buenos Airesben zajló nemzetközi megmérettetésen éremszerzési eséllyel áll majd rajtkőre a Nagyváradi Crișul Sportklub úszója. A román csapat 34 sportolóból áll, a résztvevők 14 sportágat képviselnek. Huszár Ingrid egyedül képviseli a Bihar megyei sportéletet. Az utazó keretben atléták, kosárlabdázók, evezősök, szertornászok, ritmikus sportgimnasztikázók, cselgáncsozók, súlyemelők, vívók, birkózók, műugrók, sportlövők, asztaliteniszezők és teniszezők kaptak még helyet az úszók mellett.

A váradi sportélet olimpiai reménysége idén már két rangos nemzetközi megmérettetésen is bizonyíthatta rátermettségét. A Finnországban megtartott ifjúsági Európa-bajnokság után a Román Nemzetközi Bajnokságon szerzett 7 érmet. Kétszer a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel (200 m mellen és a 4 × 100 m-es vegyes váltó tagjaként). A Bákóban megtartott országos bajnokságon tucatnyi éremmel gazdagította gyűjteményét a fiatal váradi tehetség: nyolc döntőben nem talált legyőzőre (mellúszásban 50 és 100 m-en a junior és nagyifjúsági korosztályban, 200 m-en pedig junior, a nagyifjúsági és a felnőtt korosztályban, valamint vegyes úszásban a juniorok között), emellett három ezüst- és egy bronzérmet szerzett. A dobogós helyezéseken túl Ingrid több országos csúcsot is megjavított.

Huszár Ingrid Georgeta Schier és Cristina Madău edzők irányításával készül. A váradi Crișulnak legutóbb nyolc éve, 2010-ben volt képviselője az ifjúsági fesztiválon. Akkor Bianca Lazăr Fazekaș súlylökő szerepelt a Szingapúrban megtartott eseményen, és a hatodik helyet szerezte meg.

2018.12.04
Galéria
Huszár Ingrid és Camelia Potec olimpiai bajnok úszó, a román szakszövetség elnöke