Tripla metálkoncert

Három metálzenekar koncertezik december 8-án, szombaton 19 órától a nagyváradi Moszkva Kávézóban. A Divided, az Archaic és a Decay együtteseket láthatják-hallhatják a metálzene kedvelői.

A rendkívül pozitív kritikai fogadtatással 2015-ben színpadra lépő és látványshowjával azóta is töretlenül előrehaladó Divided együttes a Moszkvában is kipróbálja magát. A tavalyi Modulus-szal a Hungarian Metal Awardson a 2017-es év Debütáló Lemeze díjat elnyerő csapat új színt vitt a magyarországi rock- és metálszíntérre, most pedig elérkezettnek látják az időt arra, hogy az énekes, Jósa Tamás szülővárosában is kipróbálják, hány embert perdít táncra a slágeres-popos, mégis kellőképpen modern és harapós popmetál.

Velük tart a brutálthrash Archaic banda, mely 2017-ben új anyaggal jelentkezett. A slayeres alapokon nyugvó zenekar közel nyolc év utáni visszatérését a magyarországi és nemzetközi rocksajtó is kitörő lelkesedéssel fogadta. How Much Blood Would You Shed To Stay Alive? című lemezükkel igencsak magasra tették a lécet, és azóta is olyan bandákkal osztják meg a színpadot, mint a Skeletonwitch vagy a Pestilence.

A Decay 1996-ban alakult. Azóta sok tagcsere és stílusváltás történt a zenekar életében. Kb. öt éve teljesen megújult a banda. Új albumuk címe Brand New Nails. A Decay zenéjében ötvözi a thrasht, a death- és a blackmetált, megfűszerezve keserű, sokszor mizantróp szövegekkel.

A belépőjegy 20 lej. Akik elővételben vesznek jegyet, tombolán nyerhetnek majd ajándékot, a sorsolás koncert közben lesz. Elővételben lehet jegyet vásárolni a Moszkva bárjánál, illetve az egyik főszervezőnél, Jósa Leventénél (érdeklődni a 0742/313–511-es telefonszámon lehet).

2018.12.04
Galéria