Aláírták az autópálya Bihartól a határig tartó szakaszának kivitelezési szerződését

Az észak erdélyi autópálya úgynevezett III., Bihartól a határig tartó 5,35 kilométeres szakaszának kivitelezési szerződését írták alá nyilvánosan csütörtökön a megyeházán.

Az áfa nélkül 134,2 millió lejes beruházásra vonatkozó dokumentumokat Narcis Neaga, a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság vezetője, Martin Nad a szlovákiai Vahostav és Beniamin Rus a Trameco nevében látta el kézjegyével.

Mint elhangzott, a II, Bihar és Bisztraterebes közötti szakasz odaítélése ellen óvást emelt a Strabag, azonban az Óvásokat Kivizsgáló Országos Bizottság elutasította azt. Ha a cég holnap sem fordul bírósághoz, a második szakasz kivitelezési szerződését is aláírhatják. Ennek kivitelezési jogát szintén a Trameco Rt., a Vahostav Rt., a Drumuri Bihor Rt., a Drum Asfalt Kft. és az East Water Drillings Kft. nyerte el, ők építik a határig tartó szakaszt is.

Csütörtökön a prefektúra dísztermében Narcis Neaga, Crina Lăpuşan, a kolozsvári székhelyű Regionális Út- és Hídkezelő Társaság vezetője, Horia Nicola, a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság közbeszerzési igazgatója, Ioan Mang, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Delorean Gyula alprefektus, a kivitelező cégcsoport nevében pedig Martin Nad és Beniamin Rus volt jelen. A kivitelezők ígérete szerint 2020-ban, mire a magyarországi M4-es autópálya a határig elér, a Bihar megyei szakasz is elkészül.

A Bihartól a magyar határig tartó 5,35 kilométeres szakaszt 19 hónap alatt kell befejezni, négy hónap a tervezésre, 15 a kivitelezésre jut. A munka Bihar és Kügypuszta, valamint a magyar határ közötti mezőn zajlik majd. A sztráda Bihartól északra fogja metszeni a 19-es főutat. Egy csomópontot is kiépítenek majd, öt be- és kijárattal, illetve felüljáró épül majd a Nagyvárad–Szatmárnémeti vasútvonal fölött is.

Az autópálya I., Berettyószéplak és Bisztraterebes közötti, 26,3 kilométeres szakaszának kivitelezőjéről egyelőre nem döntöttek.

2018.12.13
Galéria
Martin Nad a Vahostak és Beniamin Rus a Ttrameco nevében írta alá a szerződést Narcis Neagával, a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság vezetőjével
Kulcsszavak: