Aláírták a társulást a Tudományos és Technológiai Park megépítésére

Aláírta a Tudományos és Technológiai Park megépítéséről szóló társulási megállapodást a Bihar Megyei Tanács nevében PÁSZTOR SÁNDOR elnök, illetve a Nagyváradi Egyetem részéről CONSTANTIN BUNGĂU rektor. Amint korábban beszámoltunk róla, a projekthez szükséges tanácsi határozatokat rendkívüli ülésen fogadta el a megyei önkormányzat képviselő-testülete.

„A tanácsülés és az aláírás közötti időszakban találkoztam az Északnyugati Régió Fejlesztési Ügynökségének igazgatójával, Marcel Boloșsal – magyarázta Pásztor Sándor, a megyei önkormányzat RMDSZ-es elnöke. – Végigtárgyaltuk a lehetőségeket. A Tudományos és Technológiai Park létrehozására hétmillió eurót tudunk felhasználni, ebből 50 százalékot tesz ki a vissza nem térítendő uniós finanszírozás, a másik felét a megyei tanács saját költségvetésből állja”. A tanácselnök hozzátette: „A kezdeményezés minőségi változást jelent az egyetem struktúrájában, Nagyváradon pedig jól fizetett, a jövő technológiáját igénylő munkahelyeket fogunk létrehozni. Mindez olyan perspektívát adhat a megyeszékhelynek, ami jelentős fejlődést von maga után a tudományos munka, illetve a műszaki előrehaladás tekintetében.”

A leendő tudományos park területe a megyei önkormányzat tulajdonában van. Már megkezdődött az építkezés előkészítése, folyamatban van az ott található régi, romos épületek bontása, eltakarítása, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a Bihar megye szintjén egyedülálló Tudományos és Technológiai Park megépítése.

2019.02.12
Galéria
Pásztor Sándor és Cornel Bungău látta el kézjegyével az együttműködési megállapodást