Farsangi nyílt nap volt a Szigligeti Stúdióban

Irány a Stúdió! elnevezéssel sikeres farsangi nyílt napot tartott a nagyváradi Szigligeti Színház. A változatos, minden korosztályt megmozgató programok mellett a szervezők pénzadományt gyűjtöttek, a befolyt összeget a Sonnenfeld-palota nyomdaipari szárnyának színházi stúdióvá alakítására használják föl.

A farsangi nyílt nap gyermekfoglalkozással kezdődött. A legkisebbek a Lilliput Társulat művészeinek közreműködésével készítettek maszkokat. Ezzel párhuzamosan a Szigligeti Stúdió fehér termében süteményvásárral és tombolával várták az érdeklődőket.

Délután öt órától a Szigligeti Társulat készülő nagyszínpadi produkciójába tekinthettek be a résztvevők: a fekete teremben a társulat Zakariás Zalán rendező vezetésével a Napnyugat Expressz nyílt próbáját tartotta meg. Az alkotók két jelenetet mutattak meg; az előadás magyar nyelvű ősbemutatója március elsején lesz.

Szintén 17 órától tartotta a Nagyvárad Táncegyüttes a Ki vagy te, táncszínház? elnevezésű táncszínházi nevelési programjának bemutatóját. A táncegyüttes szépszámú közönség előtt mutatott részleteket korábbi előadások koreográfiáiból, Györfi Csaba rendező-koreográfus pedig az előadások értelmezési lehetőségeiről fűzött kommentárt a látottakhoz.

A szervezők a stúdió emeleti terét is megmutatták a nagyközönségnek: az érdeklődők rögtönzött fényképkiállítást tekinthettek meg az emeleten készülő előadás- és próbateremben, ugyanakkor érdekességeket tudhattak meg a századelős ipari műemlék múltjáról és jövőjéről. Az est 21 órától a színház művészeinek közreműködésével zajló karaoke-esttel végződött.

A szervezők további felajánlásokat várnak a Szigligeti Színház titkárságán.

2019.02.19
Galéria