Novellapályázat ötödjére

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat ötödik alkalommal hirdeti meg a Tabéry Géza novellapályázatot.

A beküldött novelláknak tematikusan Tabéry Géza Két kor küszöbén című önéletírásából kiemelt szövegrészek valamelyikéhez kell kapcsolódniuk. Kiindulópont lehet a rész(ek) alaptémája, mozzanata vagy szimbolikus képi síkja(i). A kiválasztott szövegegységek megtekinthetők a következő internetes oldalakon: www.varad.ro, https://magyarszak.partium.ro/hu.

Pályakezdő és gyakorló szerzők egyaránt jelentkezhetnek, a felső korhatár 30 év. A pályázat célja, hogy értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget adjon mindazoknak, akik szakmai megítélés alapján szeretnék alkotásaikat nyomtatott és elektronikus irodalmi periodikában is megjelentetni. A beérkezett novellákat a szerkesztőség és a tanszék által felkért irodalmár szakértők bírálják el. A zsűri döntése alapján a legjobb minősítést elért novellák szerzői elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő három szerző pedig pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint:

– a győztes pályamű 50 ezer forintot, illetve ennek megfelelő lejt és könyvcsomagot;

– a második helyezett 30 ezer forintot, ill. ennek megfelelő lejt és könyvcsomagot;

– a harmadik helyezett 20 ezer forintot, ill. ennek megfelelő lejt és könyvcsomagot.

A legjobbnak ítélt novellákat a Várad folyóirat publikálja. A pályázatra szerzőnként maximum két novella küldhető be. A novellák egyenként legfeljebb 10 gépelt oldal terjedelműek (mintegy 24 000 leütés, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-es sortávolság, 2,5-es margó) lehetnek. A zsűri eleve nem veszi figyelembe a terjedelemhatárt túllépő szövegeket. Nevezési díj nincs. Beküldési határidő: 2019. február 28.

A szervezők kérik, hogy pályamunkákhoz minden esetben mellékeljék a pályázó pontos elérhetőségét. A pályázatok beküldhetők: villanypostán a taberypalyazat@gmail.com címre, vagy postai úton a Várad szerkesztősége címére. (Revista culturală Várad, 410068 Oradea, Piaţa 1 Decembrie nr. 12., judeţul Bihor.). A küldeményen kérik feltüntetni: Tabéry novellapályázat.

A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével egyúttal felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egyéves időtartamra, mely révén azok szerzői jogdíj nélkül, magyar nyelvterületen bármilyen formában megjelentethetik, közzétehetik a pályaműveket. A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetleges összevonásáról vagy visszatartásáról is. Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás: 2019 áprilisában.

További információk: http://magyarszak.partium.ro/hu, illetve http://www.varad.ro/

2019.02.21
Galéria