Célegyenesben a mihályfalvi, a margittai és a vaskohsziklási tanuszodák ügye

A Közbeszerzéseket Felügyelő Országos Ügynökség jóváhagyta újabb három Bihar megyei város tanmedencéjének megépítésére kiírt tendert, és azok immár meg is jelentek az elektronikus közbeszerzési rendszerben.

Az Érmihályfalván, Margittán és Vaskohszikláson megépítendő tanuszodák kivitelezésére március 19-én 15 óráig várják a cégek jelentkezését – tudatta Vitályos Barna, a Bihar Megyei Tanács alárendeltségében működő Hosszútávú Fejlesztési Ügynökség igazgatója. Az RMDSZ Bihar megyei szervezete által kezdeményezett és a Pásztor Sándor RMDSZ-es megyei tanácsi elnök irányításával elindított nagyszabású projekt részeként az újabb három tanuszoda műszaki tervei már elkészültek, most a kivitelezésre keresik a vállalkozókat. Vitályos Barna elmondta, arról a megyei tanácsi kezdeményezésről van szó, amelynek értelmében a megyei önkormányzat valamennyi Bihar megyei városban tanuszoda építését indítványozta. Székelyhídon és Diófáson már zajlanak az építkezések.

A most meghirdetett három beruházás értéke egyenként meghaladja az 5,1 millió lejt. A helyi önkormányzatok ehhez a létesítménynek helyet adó telekkel és a közművesítéssel járulnak hozzá, valamint a leendő uszodák környékét rendezik, parkot, parkolókat építtetnek. A margittai, a mihályfalvi és a vaskohsziklási uszodák esetében a szerződés aláírásától számítva 12 hónap áll majd a kivitelezők rendelkezésére, hogy átadják a létesítményeket.

Vitályos Barna hozzátette, hogy Nagyszalonta és Belényes is jó ütemben halad az előkészületekkel. A két dél-bihari városban építendő tanmedencék tervezésére kiírt tender határideje éppen most járt le, február 26-áig várták az ajánlatokat. Amint megvannak a nyertes cégek, 2 hónapjuk lesz a műszaki tervek elkészítésére. Amint ezek elkészültek, kiírhatják a kivitelezésre is a versenytárgyalást.

Mint ismert, az RMDSZ parlamenti jelenlétének köszönhetően a 2018-as országos költségvetésből 35,7 millió lejt különítettek el hét Bihar megyei tanuszoda megépítésére, így nem a megyei tanács saját forrásaiból, hanem a központi büdzséből sikerül finanszírozni a leendő sportkomplexumok megépítését. Cseke Attila, a Szövetség Bihar megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy az RMDSZ egyik legbátrabb vállalkozása, a 2016-os kampányban tett ígérete teljesül a hét városban és megyei jogú városban felépülő uszodákkal. A Pásztor Sándor által vezetett megyei tanács elkészíttette a szükséges megvalósíthatósági tanulmányokat, és jelen pillanatban a székelyhídi és a diófási uszodákat már építik, míg a fent említett másik három helyszínen is elindul a közbeszerzési folyamat. A 35,7 millió lejes összköltség fedezni fogja mind a hét uszoda megépítését. A hétből öt tanuszodát várhatóan egy év alatt meg is építenek, és a megyei tanács mandátumának végére a fennmaradó két uszodát is befejezik – részletezte Cseke Attila szenátor, megyei RMDSZ-elnök.

Közlemény

2019.02.26
Galéria