Film a pápáról, lelkinap, áldás, szentségimádás

Vetítés a püspöki palotában

Február 28-án, csütörtökön 18 órai kezdettel a nagyváradi római katolikus püspöki palota dísztermében mutatják be a Ferenc pápa – egy hiteles ember című filmet. A filmben a főpap az élet nagy kérdéseire ad őszinte, megfontolt és elgondolkodtató válaszokat a tőle megszokott derűvel és humorral. Ez a film sok katolikus hívő (és nem hívő) számára iránytű lehet a mindennapokban.

Kántorok lelkinapja Nagyváradon

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye kántorai és kórusvezetői számára szervez lelkinapot az Egyházzenei Központ március 2-án, szombaton 10 órai kezdettel Nagyváradon, a Kanonok sor 13. szám alatt. Az ötödik ilyen eseményre a szervezők várják az egyházi alkalmazásban lévő, illetve az önkéntesen szolgálatot teljesítő kántorokat és kórusvezetőket egyaránt.

Templom megáldása Baromlakán

Március 3-án, vasárnap 11 órakor Böcskei László megyés püspök ünnepélyes szentmise keretében áldja meg a felújított baromlaki plébániatemplomot.

Szentségimádás

Március első vasárnapján, 3-án Belényesben és Szilágynagyfaluban lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

Fogadalmi triduum Nagyvárad-Újvároson

A 32 évig tartó török uralom alóli felszabadulás után az 1693-ban újraalakított nagyváradi latin szertartású székeskáptalan fogadalmat tett, hogy hálából minden évben a farsang utolsó három napján szentségimádást és szentmisét tartanak a Szent László-templomban. Ennek megfelelően tartják a fogadalmi triduumot idén is március 3–5. között a nagyvárad-újvárosi plébániatemplomban: 17 órakor szentségimádást, 18 órakor szentmisét. A lelkigyakorlatos szentmisék főcelebránsa és szónoka Pálos István nagyvárad-szőllősi főesperes-plébános-kanonok.

2019.02.26
Galéria