Hajdúhétre készülnek

Az RMDSZ nagyszalontai szervezetének koordinálásával idén immár 17. alkalommal tartják meg Arany János városában a Hajdúhét – Szalontai Magyar Napok nevet viselő rendezvénysorozatot március 11–15. között. A színes programokkal tűzdelt esemény gazdag kínálatában kulturális és szórakoztató rendezvények szerepelnek .

A koszorúzások kivételével a helyszín a Magyar Ház. A részletes program:

Március 11., hétfő

10 óra: Magvető program. Az RMDSZ nagyszalontai szervezetének jóvoltából idén is vetőmagcsomagot kapnak a város hátrányos helyzetű lakosai, a nagycsaládosokat és a kisnyugdíjasok. Mindazok, akik korábban igényelték a támogatást a Szövetség titkárságán, átvehetik a zöldség- és virágmagokat tartalmazó csomagot ugyanott.

17 óra: FotókiállításKovács Norbert első önálló tárlatának megnyitója

Március 12., kedd

14 óra: Gazdafórum. A Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar megyei szervezete rendezésében; ismertetik a falugazdász programot, bemutatkozik Nagyszalonta falugazdásza, és előadást tartanak a zöldségtermesztésről. Helyi termelők jóvoltából különböző finomságokat lehet majd kóstolni, és természetesen kérdezni is lehet a szakemberektől. Nagyszalontai és környékbeli magyar gazdákat, érdeklődőket várnak.

Március 13., szerda

16 óra: Gólyahír. A Rákóczi Szövetség a határon túli magyar újszülötteket megszólító programját Kéry Hajnal, a szövetség Bihar megyei szervezetének elnöke, megyei főtanfelügyelő-helyettes mutatja be, majd átadják a kisgyermekes családoknak a babanaplót. Ennek jelképes üzenete, hogy a magyar szülők, gyermekek hosszú távon is számíthatnak a Rákóczi Szövetség támogatására.

Március 14., csütörtök

18 óra: Hajdúvárosi Esték: Székely Ervin újságíró Szerelmes szakácskönyv szingliknek című, legújabb kötetének bemutatója. A könyvet méltatja Tódor Albert volt szalontai polgármester, a Nagyváradi Állami Filharmónia korábbi főigazgatója.

Március 15., péntek

Ünnepi megemlékezések az 1848-as forradalom kitörésének évfordulóján.

16 óra, temetőkert: Lovassy László nyughelyének megkoszorúzása;

17 óra, református templom: ünnepi istentisztelet;

18 óra, Kossuth-szobor: az Arany János Elméleti Líceum diákjainak előadása; beszédet mond Laczikó Enikő államtitkár, a bukaresti kormány Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának vezetője; koszorúzás, fáklyagyújtás;

18.45: Fáklyás, zenés felvonulás

19.30, Zilahy Lajos Művelődési Ház: ünnepi gálaműsor, fellépnek a Budapesti Operett művészei.

2019.03.07
Galéria
Kulcsszavak: