Szabadság Feszt: elkezdődött…

Hatalmas sikerrel indult a 2019-es Szabadság Feszt előkészítése. A szervezők nagy meglepetésére a meghirdetett Super Early Bird-bérletek mindössze két nap alatt elfogytak.

„Meglepődtem hétfőn délben, hogy mindenki jegyek után érdeklődött. Számítottam rá, hogy az első körre nagy lesz az érdeklődés, de bevallom, váratlanul ért, és így meg kellett gyorsítanunk az új bérletek eljuttatását a jegyárusítókhoz” – nyilatkozta Boda Gergely, a főszervező Vidéki Ifjúsági Szövetség (Vidifisz) elnöke.

A 2018-ban remek eredménnyel zárult margittai nyári ifjúsági rendezvény idén igyekszik újabb meglepetésekkel és sokkal színesebb programmal készülni, ezáltal pedig nemcsak a fiatalok irányába nyitni, hanem az idősebb, valamint az egészen fiatal generációt is bevonni az eseményeibe.

Első nevek

A szervezők elárulták az idei fellépők közül az első neveket is. Sokan vártak erre a bejelentésre. Megtudhattuk, hogy a 2019-es Szabadság Feszt biztos fellépői között ott lesz az Ossian zenekar, Horváth Tamás, Sterbinszky és Nia Even.

Az Ossian együttes 1986-ban alakult Magyarországon. A banda zenéjén keresztül több nemzedéket megszólít, ennek köszönhetően nagy rajongói tábora van határon innen és túl. Térségünkben még nem léptek fel, ezért is esett rájuk a szervezők választása.

Horváth Tamás magyarországi énekes, dalszerző, zenész, a Sztárban sztár ötödik évadának nyertese is biztosan ott lesz a fesztivál nagyszínpadán. Dalait több millióan hallgatták meg, állandó fellépője a legnagyobb fesztiváloknak.

Nia Even Magyarország legismertebb női lemezlovasa. A fiatal DJ lélegzetelállító megjelenése, vadító tánca és páratlan előadásmódja teszi fellépését a közönséget lázba hozó show-műsorrá. Az elmúlt években bejárta szinte egész Magyarországot, fellépett Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Romániában, Ukrajnában, és rendszeres vendég Szlovákiában.

A fesztivál egyik visszatérő sztárvendége Sterbinszky. Nemzetközi szinten is kiváló teljesítménye, eredményei, utánozhatatlan lemezlovas technikája miatt a nevét évről évre a legjobbak között említik a szakmában.

A szervezők ígérete szerint ezentúl rendszeresen jelentik be a további fellépőket, és igyekeznek nem csak Bihar megye, hanem Erdély nagyobb városaiba is jegyeladó pontokat létrehozni.

Jegyárusítás

Az alábbi helyeken és személyeknél lehet máris hozzájutni a fesztiválbérletekhez:

Érmihályfalva – Boda Brigitta: 0753/918–959; Margitta – RMDSZ iroda: 9 és 16 óra között; Nagyszalonta – Hajdu Viola: 0758/939–885, Nagyvárad – Gekko Pub 17 és 1 óra között; Boldizsár Ágota: 0755/149–910; Székelyhíd, Bihardiószeg – Muta Jószef: 0755/294–982; Szalacs – Szántó Ottó: 0754/583–294; Kraszna (Szilágy megye) – Gál Melissza, illetve interneten a http://www.biletmaster.ro/ honlapon.

2019.03.14
Galéria