https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1244
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Érmihályfalva, Nagyvárad
Rovat: Sport, Közélet
2019.07.05

Átadták a Bodola-díjat

SOLYMOSÁN FERENC érmihályfalvi labdarúgó kapta meg a Bodola Gyula volt magyarországi és román válogatott labdarúgó nevét viselő díjat.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete alapította kitüntetést olyan fiatal, magyar nemzetiségű labdarúgónak adják át a futballszezonok végén, aki egész tevékenységével kiérdemelte azt. Ez évben az Érmihályfalvi Unirea játékosa, Solymosán Ferenc vehette át a díjat.

A nyolcadik alkalommal átadott elismerésről Rácz Szabolcs, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének sportért felelős ügyvezető alelnöke beszélt, ő méltatta a 17 éves játékost is. A kitüntetett Fele Attila, az Érmihályfalvi Unirea SK elnöke kíséretében érkezett a díjátadásra, melyen jelen volt Cseke Attila szenátor, a szövetség megyei szervezetének elnöke, Szabó Ödön parlamenti képviselő, megyei ügyvezető elnök, Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök és Botházy Nándor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke.

A laudáció után Cseke Attila köszöntötte a fiatal focistát, és az érmihályfalvi labdarúgás hagyományaira is kitért, majd Solymosán Ferenc átvette a Bodola Gyula-díjat, és mellé Nagyvárad krónikájának egy példányát is megkapta. A díjátadásról részletesebben augusztusi lapszámunkban olvashatnak.