https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1249
Szerző:
Település: Szentjobb
Rovat: Faluról falura
2019.07.09

Felújítják a Szentjobb és Csohaj közötti utat

A Bihar Megyei Tanács vezetőségének döntése értelmében idén összesen mintegy 100 kilométer hosszan újulhatnak meg a megyei utak. Pásztor Sándor, a megyei önkormányzat RMDSZ-es elnöke Szentjobbon ellenőrizte a munkálatokat Zatykó Jácint alpolgármester, körzeti RMDSZ-elnök kíséretében.

A megyei tanács idei költségvetéséből mintegy 100 kilométernyi új aszfaltszőnyeg elkészítéséhez szükséges anyagi forrást különített el a rossz minőségű utak teljes felújítására. Az elmúlt hetekben az Érmelléken dolgoztak az aszfaltozó munkások, Kiskerekiben, Monospetriben, Szalacson, Székelyhíd és Hegyközszentmiklós között terítettek új réteget a kátyús és repedező megyei útszakaszokra, a napokban pedig Szentjobb és Berettyócsohaj között mintegy 2 kilométer hosszan újítják fel az utat.

Pásztor Sándor megyei tanácselnök elmondta: „Az utóbbi időszakban az Érmelléken dolgoztattunk, a következő napokban pedig a munkások Berettyószéplak környékére vonulnak, ott a problémás szakaszokat szintén felújítják. Ezután következik Feketeerdő, Élesd és Mezőtelegd környéke. Becsléseink szerint a következő két hétben ezen a környéken, a megye északi részén, illetve Élesd környékén összesen 50 kilométernyi megyei utat tudunk teljes mértékben felújítani.”

Zatykó Jácint alpolgármester emlékeztetett: 2017-ben a Berettyó-hídtól Szentjobb bejáratáig sikerült leaszfaltoztatni az utat, 2018-ban a település belterületén tették rendbe a megyei útszakaszt, idén pedig a Berettyón átívelő híd és Berettyócsohaj központja közötti szakaszon újul meg teljesen az út. „Látszik, mit jelent, hogy magyar elnöke van a Bihar Megyei Tanácsnak, meghallgatta a kérésünket, és segített is abban, hogy leaszfaltozzák ezeket a szakaszokat. Nagyon rossz állapotban volt az út, néhol már csak egy sávon volt járható. Köszönjük a támogatást a megyei tanácsnak, az elnökünknek, a kivitelezőnek, örülünk, hogy számíthatunk rájuk, amikor ilyen problémákkal küszködünk” – mondta Zatykó Jácint.