https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1255
Szerző:
Település: Érselénd, Érsemjén
Rovat: Közélet
2019.07.15

Út épül Érselénd és Székelyhíd között

Megkezdődött az Érsemjént Érkenézen és Érselénden át Székelyhíddal összekötő út építése. A munkálatokat Érselénd határában BALAZSI JÓZSEF polgármester és BORSI IMRE LÓRÁNT, a RMDSZ Bihar megyei szervezetének egyik ügyvezető alelnöke ellenőrizte hétfőn.

Érsemjén önkormányzata az Országos Vidékfejlesztési Program keretében elnyert támogatásból mintegy 8 kilométer hosszú, új utat építtet Érselénd és a Székelyhíd–Létavértes országút között, mondta el Balazsi József polgármester. A helybelieknek régi vágyuk válik most valóra, ugyanis eddig, ha Székelyhídra akartak menni, csak kerülővel, bő 20 kilométert megtéve érkezhettek meg az érmelléki városba, míg az említett úttal ez a távolság kevesebb mint a felére csökken.

„A mintegy 8 kilométeres út fele Érsemjén közigazgatási területén, és megközelítőleg ugyanennyi Székelyhíd határában húzódik. Ha minden a tervek szerint halad, az Érkenéztől induló, és a mi területünkön húzódó út még az idén elkészülhet” – magyarázta a község polgármestere. Azt is elmondta, hogy az út megépítésére már többször is pályáztak, nyertek is, ám valamilyen – többnyire bukaresti adminisztratív – okból mindeddig elmaradt az építkezés finanszírozása.

„Örvendetes minden olyan infrastrukturális beruházás, amely az emberek közlekedését, a helyi gazdaság fellendülését, ezáltal pedig az itt élők életszínvonalának javulását célozza. Ilyen beruházás ennek az útnak a megépítése is, amely régóta várat magára, és a polgármester és csapata elhivatott, kitartó munkájának, a folyamatos pályázásnak lesz az eredménye. Ezzel a fejlesztéssel gyakorlatilag felszabadítjuk Érseléndet, amely eddig zsákfalu volt, mostantól pedig tranzittelepülés lesz” – értékelte a fejleményeket Borsi Imre Lóránt megyei RMDSZ-es ügyvezető alelnök.