https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1445
Szerző: Közlemény
Település: Bihardiószeg
Rovat: Hírek
2019.10.15

Diószegen megújult a határállomás felé vezető út

Szombaton kezdték el és hétfőn be is fejezik a Bihardiószeg és a székelyhídi határátkelőhely közötti 5,6 kilométeres községi útszakasz leaszfaltozását. A szükségszerű felújításra a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből utaltak ki 756 ezer lejt.

Az érmelléki nagyközség és a Székelyhíd melletti határátkelő közötti út rendbetétele immár elodázhatatlanná vált. Miután lehetőség nyílt arra, hogy a megyei tanács segítséget nyújtson a községi út felújításához, a Pásztor Sándor RMDSZ-es elnök vezette megyei önkormányzat összesen 756 ezer lejt utalt ki a 39-es jelzésű községi út leaszfaltozására. Ebből a pénzből Diószeg település határától kezdve egészen a Székelyhidat és a létavértesi határátkelőt összekötő út csomópontjáig sikerült teljes szélességében leaszfaltozni a községi utat.

Hétfőn Mados Attila polgármester és Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke járt a helyszínen ellenőrizni a munkálatokat. Diószeg elöljárója elmondta, ezzel az útfelújítással sokat segítenek azoknak a diószegieknek, akik Magyarországra a létavértesi átkelőn szeretnének eljutni, és immár nem kell Székelyhíd felé kerülniük. „A rossz út miatt sokan inkább úgy döntöttek, hogy a hosszabb, de jobb utat választják Nagykágya–Székelyhíd kerülővel. Most már bárki, aki erre jár, jó úton közlekedhet, jelentősen rövidebb utat megtéve az országhatárig” – közölte Mados Attila.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke elmondta, Diószeg sokszor erején felül teljesít, amikor a már futó pályázatokat kell menedzselnie, és az ezekhez szükséges pénzt elő kell teremtenie. „Éppen ezért, amikor lehetőségünk nyílt rá, azonnal segítettünk, hogy a diószegieknek vagy a környékbelieknek, akik itt járnak, megkönnyítsük a közlekedését” – mondta a tanácselnök.