https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=150
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Életmód, Közélet
2018.04.10

Környezetvédelmi pályázatot nyert a Bihar – Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítvány

A Zöldövezetek program Városi zöldövezetek komponensénél pályázott a nagyváradi Bihar – Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítvány. A Megtanuljuk védeni a természetet – II. kiadás elnevezésű pályamunka támogatást nyert.

Az alapítvány a Bihar Megyei Tanács által létrehozott és finanszírozott non-profit szervezetként a Szacsvay Imre Általános Iskolával és a Nagyváradi Egyetem Környezetvédelmi Karával fog együttműködni a pályázat megvalósításában április 1. és június 30. között. „Idén is lehetőségünk lesz megvalósítani az egyik szívünkhöz igen közel álló környezetvédelmi pályázatot a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia támogatásával” – nyilatkozta Bogdan Hossu, a nagyváradi székhelyű Bihar – Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítvány igazgatója.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke elmondta: „A projekt célja többek között a Szacsvay Imre Általános Iskola főépületének udvarán található zöldövezet rehabilitálása. A területet facsemetékkel és egyéb növényekkel ültetjük be, illetve padokat helyezünk ki annak érdekében, hogy ez a zöldövezet pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas hely legyen a gyermekek számára.”

A pályázat egy másik célja a gyermekek környezettudatosságra való nevelése különböző interaktív tevékenységeken való részvétel által. Ugyanakkor a pályázat szeretné felhívni a nagyváradi közösség figyelmét is a környezettudatosságra, nemcsak a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységeinek megvalósítása által, hanem az online felületeken történő népszerűsítéssel is.

A Megtanuljuk védeni a természetet – II. kiadás című pályázat főtámogatója a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia. A pályázat összértéke 12 070 lej, amelyből az elnyert támogatás 9000 lej.