https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1510
Szerző: Közlemény
Település: Székelyhíd
Rovat: Hírek, Gazdaság
2019.11.13

Kezdődik az ipari park építése Székelyhídon

Aláírták a kivitelezési szerződést, így hamarosan megkezdődik a Székelyhídi Ipari Park építése. A 2,5 millió lejes beruházást Bihar Megyei Tanács által létrehozott Bihari Ipari Parkok Rt. finanszírozza. A kivitelezőknek egy évük lesz a munkálatok elvégzésére.

Kedden a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke, Pásztor Sándor, valamint Béres Csaba székelyhídi polgármester jelenlétében írták alá a kivitelezési szerződést a székelyhídi ipari park létrehozására. A meghirdetett tenderen a Drumuri Orășenești Rt. (vezető partner) és a Luxten Lighting Company Rt. nyerte el a megvalósítás jogát. A szerződésaláírást követően Alin Biț, a Drumuri Orășenești Rt. igazgatója azt mondta, a székelyhídi beruházás összetett feladatokat tartalmaz, ugyanis a területrendezés mellett szükséges a leendő ipari park közművesítése, vagyis a vízvezeték, a szennyvíz- és esővíz-elvezető rendszerek kiépítése, elektromos árammal ellátása, valamint a bekötőutak megépítése, aszfaltozása.

Pásztor Sándor tanácselnök arra kérte a kivitelezőket, hogy tartsák be a vállalt határidőket és végezzenek jó minőségű munkát. A Bihar Megyei Tanács által létrehozott Bihari Ipari Parkok Rt. igazgatója, Simon Adrián kiemelte, ez már a második projekt a mezőtelegdi ipari park megépítése után. A székelyhídi létesítményre 2,509 millió lejt fordítanak, Székelyhíd városa pedig az önkormányzati tulajdonban lévő terület rendelkezésre bocsátásával száll be a költségekbe.

Béres Csaba, Székelyhíd RMDSZ-es polgármestere elmondta, a leendő ipari park a város mellett, a létavértesi út mentén terül el. Az öthektáros terület szomszédságában vasút és magasfeszültségű villanyvezeték is húzódik. „A Nagykágyai Mezőgazdasági Líceumban, a megyei tanács által elindított duális képzéssel biztosítani tudjuk a majdani befektetőknek a szakképzett munkaerőt, ez jelentős előny minden vállalat számára, és alapja lehet a mikrorégió gazdasági fellendülésének” – mondta Béres Csaba. Tudatta azt is, hogy már több cég érdeklődik az ipari park nyújtotta lehetőségekről.