https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1690
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek, Kultúra
2020.02.10

A csodálatos kalucsni - premier a Lilliput Társulatnál

A nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata G. Matvejev A csodálatos kalucsni című mesejátékát február 16-én, vasárnap 17 órától mutatja be az Árkádia Bábsznházban. Az előadást hároméves kortól ajánlják. A bábtársulat szeretettel vár mindenkit az év első premierjére. A bemutatóra jegyek elővételben a Szilágyi Dezső, ma Moscovei utca 7. szám alatti jegypénztárban, illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon válthatók.

Féltél már valaha? Félős vagy a sötétben? Megijedsz attól, aki erősebb? Mitől jönne meg a bátorságod? Hiszel a varázserőben? Vagy inkább magadban hiszel? Válaszokat nem ígérnek a bábosok, de ajánlanak egy előadást, aminek kapcsán sokat lehet majd beszélgetni arról, hogy kinek mitől jön meg a bátorsága. A csodálatos kalucsni egy kedves történet, ami a merészségről, félelemről, erőről és önámításról szól.

Nagyváradon 1950-ben alakult meg a bábszínház. Seres Lajos 1955-ben csatlakozott a társulathoz mint bábszínész, de dramaturgi, fordítói és rendezői munkái is meghatározók maradtak. Lajos bácsi szívének egyik legkedvesebb előadása A csodálatos kalucsni, amelyet a bábszínház fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendez a Szigligeti Színház Lilliput Társulatánál.

Szereplők:

Ugri: Szentpéteri Lenke

Tapsi: Stéfán Bodor Mária

Vadász: Hanyecz Debelka Róbert

Róka: Benczi Tekla

Behemót: Szabó J. Viktor

Sün: Lélek Sándor Tibor

Sünné: Németi Emese

Egér: Benczi Tekla

Medve: Daróczi István

Bagoly: Csepei Róbert

Vadmacska: Birtalan Katalin

Rendező: Seres Lajos

Báb- és díszlettervező: Majoros Gyula