https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1886
Szerző: Balázs Anita
Település: Nagyszalonta
Rovat: Sport
2020.03.27

Évet értékeltek a szalontai karatésok

A nagyszalontai Shotokan Karate Sportklub, hagyományaihoz híven, az év végén gálaesten vendégelte meg sportolóit, támogatóit, illetve a családtagokat, majd díjazták a 2019-es esztendő legeredményesebb karatékáit. Cikkünk a Biharország 2020 februári számában jelent meg.

Az eseményen megjelent 60 sportoló és több mint 50 hozzátartozó jelenlétében a klub vezetői kiértékelték a 2019-es esztendőt, számba vették az elért eredményeket, majd megkapták díjaikat a legeredményesebb sportolók és a legígéretesebb tehetségek.

Számtalan hazai és külföldi versenyen vett részt tavaly a Shotoan Karate SK csapata, edzőtáborokkal és csapatépítő rendezvényekkel kiegészítve a versenynaptárt. A gála megnyitó perceiben Pocsai István, a sportolók edzője megköszönte a jelenlévőknek az egész éves bizalmat, és kiemelte, hogy a sportklub számára az eredményeken túl a gyerekek és fiatalok fejlődése a fő cél.

Megnevezték az övvizsga díjazottjait, majd jutalmazták a 2019-ben országos, Európa-, illetve világbajnoki érmeket elnyert sportolókat. Országos bajnoki címet szerzett: Szilágyi Ádám, Alexia Hațegan, Kósa Alexandra, Czégé Patrik és Szilágyi Dávid. Országos bajnokságon helyezést ért el: Mészáros Eszter, Bianca Stupăroiu, Șerban Bora, Varga Bence és Tudor Andrei Pop. Európa-bajnok lett Kósa Alexandra, illetve helyezést ért el Szilágyi Dávid és Czégé Patrik. Világbajnok lett 2019-ben Szilágyi Dávid és Kósa Tünde Alexandra.

A folytatásban következett a házi bajnokság nyerteseinek kihirdetése: Bondár Titusz és Csillag Bálint fekvőtámaszban nyújtottak kiemelkedőt, Marian Paula és Spatz Gergő a felülésekben bizonyítottak, Karancsi Emma és Szilágyi Ádám pedig guggolásban voltak legyőzhetetlenek.

A folytatásban következett a Mini Top 10 és Top 10 eredményhirdetése, különdíjjal az ADA Bútorgyár jóvoltából. A Top 10 első helyezettje egy ággyal, a II. helyezett pedig egy karosszékkel gazdagodott. A tíz legeredményesebb sportoló 2019-ben: 1. Szilágyi Dávid; 2. Kósa Tünde Alexandra; 3. Șerban Bora; 4. Czégé Patrik; 5. Szilágyi Ádám; 6. Tudor Andrei Pop; 7. Bianca Stupăroiu; 8. Varga Bence; 9. Mészáros Eszter; 10. Alexia Hațegan.

A legígéretesebb sportolók sorrendje: 1. Marian Paula; 2. Ajtai Strass László; 3. Dragoș Hurgoi; 4. Iulia Patricia Jambor; 5. Karancsi Emma; 6. Andreea Beli; 7. Bene Ariadna; 8. Kádár Ferenc; 9. Sebastian Băra; 10. Rikk Rómeó és Szabó Nándor.

A csapat rengeteg céllal vág neki 2020-nak, első lépésként átrendezik a meglévő csoportokat, és beindítanak egy kezdő csoportot. A Shotokan Karate SK ezúton is köszönetet mond a klub segítőinek és támogatóinak, akik nélkül tevékenységük nem lehetne ilyen gazdag és sikeres.