https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1910
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Élesd
Rovat: Hírek
2020.03.30

Élesden is találtak koronavírusos esetet

Járványügyi vizsgálatot végeztek vasárnap, március 29-én az élesdi kórházban egy koronavírussal fertőzött páciens miatt.

A vasárnapi vizsgálat nyomán kiderült, hogy az egészségügyi személyzet 16 tagja került kapcsolatba a pácienssel, ők jelenleg otthoni elszigeteltségben vannak. Mindannyiuktól vettek mintát is, hogy leteszteljék, nem fertőződtek-e meg, a kórházban pedig fertőtlenítést végeztek, – tájékoztatott a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság. Közleményük szerint ma egy munkatársuk Élesdre megy, hogy szükség esetén újabb intézkedéseket hozzon a páciensek és a kórház dolgozóinak biztonsága érdekében.

Egyébként az élesdi férfibeteg 70 éves, 26-án, múlt csütörtökön került az élesdi kórházba tüdőgyulladás tüneteivel. Mivel az állapota romlott, szombaton Nagyváradra szállították, értesüléseink szerint állapota súlyos, de stabilizálták. Az élesdi kórházban két orvost és 14 asszisztenst és ápolót különítettek el, közülük 12 személy tesztjének eredménye már megérkezett: negatív valamennyi. Egy kivételével azon betegtársai teszteredménye is negatív lett, akikkel az élesti tüdőosztályon érintkezésbe léphetett, az egy ik teszteredmény eredménye nem egyértelmű – tájékoztatott a kórház menedzsere, Florin Creţ.