https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1968
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Kultúra
2020.04.06

Online színházi videótár áprilisban is

Áprilisban a költészet, a feltámadás ünnepe, a kortárs tánc és a magyar irodalom klasszikusai kerülnek fókuszba a Szigligeti Színház online videótárában.

A március 15-én indított előadásfelvétel-sorozatban a nagyváradi színház három társulata minden héten egy-egy korábbi produkciójának videóanyagát teszi közzé. A #maradjotthonnézzélszínházat kampány célja, hogy színt lopjon a hétköznapokba, ugyanakkor a kényszerszünet ideje alatt is emlékeztesse a közönséget arra, hogy színházba járni jó.

Április 6–12. között a magyar költészet napja alkalmából két előadást tűz műsorára a teátrum: a Kormos István verseiből született Kormos képpel mutogat című gyermekelőadást április 8-án, szerdán 10 órától, az Arany János-bicentenárium alkalmából készített Honnan és hová? című verses összeállítást pedig április 11-én, szombaton 19 órától láthatják az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

Április 12-én, húsvétvasárnap a Jorge Luis Borges Márk evangéliuma című novellájából született Idegen című táncszínházi produkciót töltik fel a Szigligeti Színház online videótárába. Április 13-án, húsvéthétfőn a családoknak óhajtanak kedvezni az utóbbi évek egyik legsikeresebb gyermekelőadásával, a Leánder és Lenszirommal, amelyet 17 órától közvetít a színház.

A későbbiekben folytatják a magyar irodalomoktatást támogató sorozatukat, ebben a klasszikus magyar irodalom olyan alkotóit mutatják be színházi eszközökkel, mint például Petőfi Sándor, Arany János és Ady Endre.

Áprilisi műsorrend:

Április 8., szerda 10 óra: Kormos képpel mutogat; r.: Rumi László

Április 11., szombat 19 óra: Honnan és hová? – A. J. költészete; r.: Novák Eszter

Április 12., vasárnap 19 óra: Idegen; r.: Györfi Csaba

Április 13., hétfő 17 óra: Szilágyi Andor: Leánder és Lenszirom; r.: Tóth Tünde

Április 15., szerda 10 óra: Oscar Wilde: A boldog herceg; r.: Vadas László

Április 17. péntek 19 óra: Ütközések; r.: Dimény Levente

Április 22., szerda 10 óra: Petőfi Sándor: A helység kalapácsa; r.: Bartal Kiss Rita

Április 24., péntek 19 óra: Vakfolt; r.: Tőkés Imola

Április 26., vasárnap 19 óra: Az eltévedt lovas

Április 29., szerda 10 óra: Szekernyés László: Trón alatt a király; r.: Hajdu Géza