https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2227
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település:
Rovat: Hírek
2020.05.22

Több mint ezren vannak otthoni elszigeteltségben

A péntek reggel 8 órás adatok szerint Bihar megyében 161 személy volt intézményi karanténban (csütörtökön 200-an voltak) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban pénteken 115 embert (csütörtökön 119-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel, a kórház külső részlegét, mely a püspökfürdői Ceres hotelben működött, felszámolták. Eddig összesen 437 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ez a szám négy fővel növekedett az előző naphoz képest. A gyógyulási arány 82,92 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök csütörtök reggeltől péntek reggel 8 óráig 1016 otthoni elszigeteltségben lévő személy ellenőriztek, ebben a tevékenységben 328 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 50-en – a megyében még működő két intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 20-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 26 munkatársa a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál dolgozott, ott két alkalommal fertőtlenítették a szűrősátrakat, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.