https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2248
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Nagyvárad, Félixfürdő
Rovat: Hírek, Kultúra
2020.05.26

Szerdán kinyit a könyvtár

Május 27-től kezdve ismét lehet könyveket kölcsönözni a Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtárból és annak nagyváradi kirendeltségeitől, tájékoztattak a könyvár Facebook-oldalán.

A látogatóknak be kell tartaniuk az előírásokat, azaz maszkot kell viselniük, kötelező a kézfertőtlenítő, valamint a fertőtlenítő szőnyeg használata. Belépéskor mérik a testhőmérsékletet, ha ez meghaladja a 37,3 Celsius-fokot, az illető nem mehet be a könyvtárba. Belépés után a padlón lévő jelzéseket figyelembe véve meg kell tartani az 1,5 méteres távolságot. A könyvkölcsönzés nem tarthat tovább 15 percnél. Az olvasótermet egyszerre legtöbb nyolcan használhatják legfennebb két órán át, nekik a könyvtáros jelöli ki a helyüket, egy ember legtöbb két órán át maradhat.

A Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár Rulikowszky (ma Armatei Române) utcai székhelye és az orvosi könyvek Nagyvásár téri (ma 1 Decembrie park) részlege hétfőtől péntekig 8 és 19 óra között, a Dacia, Decebal és Cazaban utcai, valamint a félixfürdői kirendeltsége 9 és 17 óra között tart nyitva.

Bővebb tájékoztatás a bibliobihor@yahoo.com és a prelungiri_somatii_bjb@yahoo.com e-mail-címeken, valamint a 0259/431–257-es telefonszámon (1-es mellék) kérhető.