https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=232
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek
2018.05.16

30Y Meg Egy Cukorka – koncert a Moszkvában

A 30Y rockzenekar újból a nagyváradi Moszkva Kávézóban koncertezik. Vendégzenekarként fellép a koncerten a Meg Egy Cukorka együttes is. Az esemény május 18-án, pénteken 19 órakor kezdődik. A belépőjegy elővételben 25 lej, a koncert napján a helyszínen 30 lej.

A 30Y egy 2000-ben alakult pécsi rockzenekar. Több mint tíz éve meghatározó szereplője a magyar könnyűzenei klub- és fesztiváléletnek, évente nagyjából hetvenszer lépnek színpadra. Az elmúlt tizenhat évben megjelent a zenekarnak kilenc nagylemeze, tucatnyi online terjesztett független hanganyaga, több mint tíz videoklipje. Most a tizedik albumukat mutatják be, melynek címe: EGY.

EGY koncertlemez, ami megörökít egy őszt, egy hetet, egy hétvégét. (...) Egy zenekarnak az a dolga, hogy minden egyes koncertje élete legjobb koncertje legyen. Még akkor is, ha nem lesz mindegyik az. Nincs lényegtelen vagy kevésbé fontos koncert. És még valami: életünk első nagylemeze az Egy perccel tovább címet viselte. Alig volt pénzünk, nem tudtunk stúdiót bérelni, úgyhogy néhány koncertünk felvételéből gyúrtuk össze azt a lemezt akkor. Most a sorrendben ez a 10. lemezünk – ez az EGY” – olvasható a 30Y ismertető anyagában.

A Meg Egy Cukorka egy budapesti, háromtagú rockzenekar. Műfajukat könnyen azonosítják azzal, amit alterrocknak, magyaralternek hívnak, de a brit pop/rock szintén jellemzi az együttes zenéjét. A Meg Egy Cukorka bizonyos dalokban durva punk ösztönlény, más zeneszámoknál pedig érzékeny költő.