https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2330
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település:
Rovat: Hírek
2020.06.14

Ma nem jelentettek gyógyult esetet

A vasárnap reggeli adatok szerint Bihar megyében 25 személy volt intézményi karanténban (tegnap 26) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 136 embert (szombaton 139-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 528 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ma nincs újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 80,86 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök szombat reggeltől vasárnap reggel 8 óráig 1309 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 184 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 49-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 24-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 13 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A készenléti állapot előírásainak megszegése miatt öt alkalommal bírságoltak, összesen négyezer lej értékben.