https://biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2384
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település:
Rovat: Hírek
2020.06.27

Ma 29 újabb gyógyult esetről tájékoztattak

A szombat reggeli adatok szerint Bihar megyében 8 személy volt intézményi karanténban (tegnap 5) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 44 embert (pénteken 63-at) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 617 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami 27 újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 92,37 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök péntek reggeltől szombaton reggel 8 óráig 1251 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 283 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 55-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 120-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 15 munkatársa négy fertőtlenítésben vett részt, biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A készenléti állapot előírásainak megszegése miatt két bírságot szabtak ki, összesen kétezer lej értékben.